Home
Student Pages
erasmus+

Eötvös Loránd University and Department of Linguistic, Literary and Aesthetic Studies (ERASMUS+)

  • CountryHungary
  • TownBudapest
  • Number of exchange places2
  • Study levelBachelor, Master og PhD
  • Exchange programmeErasmus+
  • Exchange duration1 semester

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

Eötvös Loránd University blei grunnlagt i byen Nagyszombat, som no er ein del av Slovakia, i 1635. Det fekk namnet Royal University of Pest alt då, sjølv om det først blei fysisk flytta til Pest i 1784. Dagens universitet er kalla opp etter fysikaren, fjellklatraren og kulturpersonlegdomen Eötvös Loránd. Det er eit offentleg breiddeuniversitet med om lag 30 000 studentar fordelte på åtte fakultet. Universitetet har fleire små campusområde i byen. Det største er det naturvitskaplege fakultetet, som ligg i distriktet Lágymányosi.

Budapest er hovudstad i Ungarn og består historisk sett av to byar, Buda og Pest, som ligg på kvar si breidde av Donau. Han har rundt 1,7 millionar innbyggarar og er både ein historisk viktig og særs vakker by. Kostnadsnivået i Budapest er lågt samanlikna med andre europeiske storbyar.

Accommodation

Universitetet har eit bustadkontor som hjelper internasjonale studentar å finne ein stad å bu. Det finst fleire studentbustader på campus. Det er òg gode sjansar for å finne rimeleg prisa bustad på den private marknaden i Budapest.

Semester duration

September - februar og februar - juli.

Information