Home
Student Pages
erasmus+

Royal College of Music and The Grieg Academy ¿ Department of Music (ERASMUS+)

  • CountrySweden
  • TownStockholm
  • Number of exchange places1
  • Study levelBachelor og Master
  • Exchange programmeErasmus+
  • Exchange duration1-2 semester

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

Royal College of Music (KMH) vart grunnlagt i 1771 og utdanner musikarar og musikklærarar på eit høgt internasjonalt nivå. Fagfelta ved KMH kan delast inn i sju hovudområde: klassisk musikk, komposisjon, dirigering, folkemusikk, musikkundervising, musikk- og medieproduksjon. Den nye Campus Valhallavagen har ei sentral plassering i Stockholm og er skreddarsydd for å skape, oppleve og forske på musikk. Nokre klassiske musikkprogram og kurs vert også gjennomført ved Campus Edsberg utanfor Stockholm. Det er om lag 650 studentar ved KMH.

Stockholm er både Sveriges og Nordens største byområde med om lag 1,5 million innbyggarar. Byen er berømt for si vakre plassering ved innsjøen Mälarens utløp i Austersjøen, på grensa mellom landskapa i Sodermalm og Uppland. Stockholm byr på eit rikt kulturliv med mange museum og parkar. Dette er også byen der du kan du ta ein tur gjennom dei historiske kvartala i Gamla Stan.

Accommodation

Konservatoriet har somme eigne studentbustader til disposisjon for internasjonale studentar, men kan ikkje garantere at alle får tilbod om rom, grunna stor pågang. Presset på den private bustadmarknaden i Stockholm kan vere stort rundt semesterstart.

Lesesal
Photo:
© Kungliga Musikhögskolan i Stockholm

Information