Home
Student Pages
erasmus+

University of Galway and Faculty of Law (ERASMUS+ - 3. studieår)

  • CountryIreland
  • Number of exchange places6
  • Study levelBachelor
  • Exchange programmeErasmus+
  • Exchange duration1 semester

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

Universitetet i Galway vart grunnlagt i 1845. Opphavleg hadde det tre fakultet: kunst, medisin og jus. I dag har universitetet fem "Colleges" og meir enn 18 000 studentar. Om lag 2300 av studentane er internasjonale studentar. Universitetscampusen ligg ved elva Corrib, og bygningane er ei blanding av Tudor-stil og nyare bygningar.

Galway er den tredje største byen i Irland, og ligg på vestkysten, ved inngangsporten til Connemara som er det største irsktalande området i Irland. Connemara er kjend for eit flott og stemningsfult landskap med innsjøar, myrer og fjell. Galway blir av mange sett på som kulturhovudstaden i Irland, og er kjend for sitt livlege natteliv, utmerka restaurantar og mange fesitvalar og kulturhendingar. Med eit folketal på 76 000, utgjer studentane om lag 20 prosent av befolkninga og set dermed sitt preg på byen.

Accommodation

Universitetet tilbyr rom i studentbustad til ein del Erasmusstudentar, men det er ikkje nok rom til at alle som ønskjer det kan få tilbod. Etter at ein har fått opptak til University of Galway er det førstemann til mølla for reservasjon av rom i studentbustad.

I tillegg bistår universitetet med tips og råd om på kva andre måtar ein kan finne seg bustad.

Det er stor press på leigebustadmarknaden i Galway slik at universitetet rår studentar frå å reise til Galway utan å ha funne bustad på førehand. Det er enklare å finne bustad i vårsemesesteret enn i haustsemesteret.

Semester duration

September til desember og januar til mai.

Information