Home
New phds

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Do you bend or do you break?

Hugo Jose Herrera de Leon disputerer mandag 10. september 2018 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen Public Policy Planning to Enhance the Resilience of Socio-Ecological Systems to Climate Change: Operationalising Resilience Concepts from a Dynamic Perspective.

Main content

Studiens tilnærming er basert på systemdynamikk for planlegging av robusthet mot klimaendringer i matssystemer. Både prosesser og oppnådd innsikt er nye i forskningslitteraturen, da de fokuserer på å beskrive operasjonelle aspekter av robusthet som kan generaliseres til flere kontekster og problemer. Prosessene er et hjelpemiddel for forskere og praktikere som jobber med å operasjonalisere robusthet i offentlige reguleringer. I tillegg leder innsikten fra flere diskusjoner med ulike interessenter og flere modelleringer til nye spørsmål forbundet med generelle mekanismer som driver motstandskraften i matsystemer.

Klimaendringer truer i hvilken grad samfunnsmessig, økonomisk og teknisk utvikling kan bidra til økt matsikkerhet globalt. Ekstremvær og økt værvariasjon forventes å ha direkte innvirkning på avlinger, og dermed på de tre viktigste effektene som stammer fra robuste matssystemer: matpriser, tilgang på mat og kvalitet.

Motstandsdyktighet brukes ofte for å beskrive hvilke midler man har tilgjengelig for å opprettholde effekter fra robuste matsystemer til tross for ekstreme værforhold eller uforutsigbart vær. Som konsept appellerer motstandsdyktighet til forskere og politikere, men brukes sjelden utover å være en metafor for å beskrive et idealisert system. Den begrensede bruken av motstandsdyktighet i politiske tiltak og offentlig planlegging er blant annet knyttet til manglende tilnærminger for å ta i bruk konsepter beskrevet i litteraturen i en planleggingsprosess.

Denne studien bidrar til å tette dette gapet ved å beskrive en tilnærming for faktisk å operasjonalisere robusthet i sosioøkologiske systemer. Studien undersøker særlig bruken av fasilitert systemdynamikk for å understøtte planlegging av motstandsdyktighet i småskala landbrukssystemer innenfor offentlig sektor.

Personalia

Hugo er født i Guatemala, der han har fullført studier i Engineering and Business Administration. Hans lidenskap for å forstå de systemiske årsakene bak komplekse miljø- og samfunnsproblemer ledet ham til Bergen for studier innen System Dynamics.

I 2014 fullførte han den europeiske masteren i System Dynamics, og han valgte å gå videre med doktorgradsstudiet under veiledning av professor Birgit Kopainsky.