Home
New phds

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Ny doktorgrad

Sedimentære avsetningsrater og geologisk tid

Tore Aadland disputerer 13.03.19 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen: Disentangling time from siliciclastic sedimentary rocks.

Main content

Ph.d.-kandidat Tore Aadland har jobbet med et prosjekt som undersøker hvor stor andel av geologisk tid som har satt spor etter seg i den stratigrafiske lagrekken. Han har arbeidet med denne problemstillingen ved å utlede matematiske modeller som beskriver sediment-akkumulasjon over geologisk tid og ved å analysere satellitt bilder fra de siste 30 årene for å finne empiriske modeller som beregner utbyggingsraten til moderne deltaiske kystlinjer.

Arbeidet skisserer en ny metodikk for analyse av sedimentære bergarter der man bruker moderne kystlinje utbyggingsrater for å forstå hvor lang tid det har tatt å avsette grunnmarine lagrekker i dyp geologisk tid.

Dette kan anvendes i oljeleting ved at det gir oss en bedre forståelse av dimensjonene og avsetningshistorien til potensielle reservoarbergarter.

Personalia

Tore Aadland er født i Ålesund, og har vokst opp i Tvedestrand. Han har en mastergrad i geologi i fra Universitetet i Bergen.