Home
New phds

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Ny doktorgrad

Karakterisering av legemiddelleveringsystemer

Malgorzata Wisniewska-Dale disputerer 08.11.19 for Ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen "Characterizing mass transport in hydrogels using Nuclear Magnetic Resonance".

Main content

I løpet av de siste tiårene har legemiddelleveringssystem blitt et viktig forskningsemne på det farmasøytiske fagområdet. Konvensjonelt oppnås den terapeutiske konsentrasjonen av et legemiddel i blodet ved gjentatte administrasjoner i form av piller eller injeksjoner. En slik administrering fører til en ustabil legemiddelkonsentrasjon i blodet da den forhøyes rett etter administreringen og deretter synker raskt. Et legemiddelleveringssystem leverer terapeutisk aktive forbindelser på en kontrollert måte med hensyn til tidsperiode og utslippshastighet, og opprettholder legemiddelkonsentrasjon i organismen i det terapeutiske vinduet.

Bruk av hydrogeler for applikasjoner i områder som legemiddelleveringssystem, vevstekniske stillaser, kontaktlinser og sårforbindinger er blitt meget populært på grunn av deres justerbare porøse struktur. På grunn av deres ikke-invasive karakter, har kjernemagnetisk resonans (NMR) spektroskopi og magnetresonanstomografi (MRI) ofte blitt brukt til å studere legemiddelleveringssystemer ved å overvåke molekylær massetransport.

I avhandlingen min har jeg etablert en pålitelig metodikk for å bestemme de strukturelle egenskapene til hydrogeler. Videre har jeg undersøkt effekten av strukturelle egenskaper på molekylær massetransport i hydrogeler. Til slutt har jeg forsket på hvordan NMR og MRI-teknikker kan brukes for å forbedre eksisterende eksperimentelle prosedyrer for å karakterisere utslipp av legemidler fra hydrogeler.

Personalia

Malgorzata Wisniewska-Dale (f.1990) er født og oppvokst i Polen. Hun fullførte mastergrad i Biomedisinske Metoder og Teknologi ved Malmö Universitet i 2014. Siden 2015 har hun arbeidet med doktorgraden sin ved Kjemisk institutt.

Hovedveileder har vært førsteamanuensis John Georg Seland og førsteamanuensis Kristine Spildo har vært biveileder.