Home
Realfag trenger tankene dine

Natural Science

Studiestart

Velkommen som ny student

Her finner du informasjon om studiestart ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. Vi ønsker deg en super start på studiene! Stup ut i det og husk: Vi har alle vært nye en gang.

#Realutfordring
Studentene gikk løs på utfordringen med stort engasjement. Her sitter de i grupper rundt bord.

Slik er studentenes bærekraftige drømmecampus

Drivhus på taket, uteservering, zipline og utnyttelse av regnvann i Bergen er studentenes drømmescenario. Vi har kåret vinnergruppen med de beste løsningene.

#RealfagUiB
Fremtidens jobber blir en kombinasjon av realfag og grønn omstilling, spår forskerne.

8 viktige yrker for fremtiden

Noen yrker forsvinner. Og helt nye kommer til. Skal du sikre deg de mest spennende jobbene i tiden som kommer, er det kombinasjonen teknologi og grønn omstilling som er nøkkelen.

#RealfagUiB
Ingeborg står foran en gul bygning og smiler til kamera

10 grunner til at akkurat du bør studere realfag på UiB

... og hvorfor verden vil takke deg for det!

#RealfagUiB

Studier som gir deg jobb

Studer noe som gir deg jobben du vil ha! 93 prosent av studenter med realfag fra UiB får et relevant yrke. Halvparten får jobbtilbud før de er ferdig utdannet.

Realister i arbeidslivet

Over 9 av 10 av våre kandidater opplever at de har relevant jobb etter endt utdanning, og over 50 prosent melder at de fikk jobb før de var ferdig med utdanningen.

47 prosent av bedriftene sier de trenger mer ingeniørkompetanse og teknisk kompetanse, mens 48 prosent sier de har et udekket behov for IKT-kompetanse, viser NHOs kompetansebarometer for 2022.

Vi satser på bærekraft!

Universitetet i Bergen satser særlig på forskning og utdanning på globale samfunnsutfordringer, marin forskning og klima og energiomstilling. Disse satsingsområdene spiller en viktig rolle i universitetets arbeid for å utvikle utdanning og forskning knyttet til bærekraftsmålene. Les mer om bærekraftsengasjementet til UiB her.