Home
New phds

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Ny doktorgrad

Cryptanalysis of Block Ciphers

Navid Ghaedi Bardeh disputerer 10.3.2020 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen "New Approaches to the Cryptanalysis of Block Ciphers".

Main content

Internett er i dag helt avhengig av sikre blokk-chiffer, en type kryptoalgoritme som sammen med blant annet hash-funksjoner utgjør arbeidshestene i kryptografi. Det mest utbredte blokk-chifferet i dag ble standardisert av National Institute of Standards and Technology (NIST) i 2001 og heter Advanced Encryption Standard (AES). Sikkerheten til AES har vært et av de aller mest analyserte og aktive forskningsområdene i kryptografi de siste 20 årene, nettopp fordi denne algoritmen er sentral for nesten all internettsikkerhet. Å finne ut om AES har matematiske svakheter som kan utnyttes til å knekke den, er en av de aller største og viktigste utfordringene i kryptografi i dag.

Forskningen i denne PhD-oppgaven finner nye fundamentale matematiske egenskaper i kryptoalgoritmen AES som viser at man ennå ikke har fullt forstått sikkerheten til AES. Med hjelp av disse egenskapene oppnås helt nye angrep mot AES som slår alle tidligere internasjonale rekorder. Selv om disse angrepene fortsatt er helt teoretiske, har dette arbeidet utviklet forståelsen av sikkerheten i AES i et overraskende raskt tempo og inspirert en ny internasjonal bølge med forskning på AES.

Resultatene har blitt publisert på tre av de største konferansene i kryptologi, hvorav to ble publisert på en av flaggskipskonferansen i kryptologi, Asiacrypt.

Personalia

Navid Ghaedi Bardeh ble født i 1986. Han har mastergrad i elektronisk ingeniør (2013). Han har vært ansatt som doktorgradsstipendiat ved UiB siden sommeren 2016. Avhandlingen utgår under veiledning av professor Sondre Rønjom.