Home
New phds

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Ny doktorgrad

Bruk av datamaskiner for å avsløre ukjente enzymer

Bojan Krtenic disputerer 12.4.2021 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen "A classification framework for diverse protein superfamilies: application to the GNAT acetyltransferases".

Main content

N-terminale acetyltransferaser er enzymer som øker reaksjonshastigheten på proteinacetylering i celler. Det finnes minst åtte slike enzymer i eukaryote celler, men det totale antallet er fortsatt ukjent. I hans doktorgradsarbeid har Bojan utforsket N-terminale acetyltransferaser og relaterte enzymer for å klassifisere dem, og for å utforske om det eksisterer flere. For å nå dette målet brukte han en kombinasjon av bioinformatikkmetoder. Metodene inkluderte sekvenslikhetsnettverk, sekvensmotivsøk og sammenligning, samt fylogenetiske analyser. Resultatene antydet at det eksisterer flere N-terminale acetyltransferaser og belyste noen av deres evolusjonsregler.

Personalia

Bojan Krtenic fikk sin mastergrad i molekylærbiologi fra Universitetet i Novi Sad i 2014. I 2015 ble han stipendiat på Universitetet i Bergen med professor Nathalie Reuter som hovedveileder og prof. Thomas Arnesen som medveileder.