Home
News

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

Nye styremedlemmer i universitetsstyret

Kunnskapsdepartementet har oppnevnt fire nye eksterne medlemmer til universitetsstyret for UiB.

Universitetsmuseet på Museplassen 3 i Bergen
Kunnskapsdepartementet har oppnevnt nye styremedlemmer.
Photo:
Sandra Jecmenica, UiB

Main content

De fire nye eksterne medlemmene i styret for UiB den neste perioden er:

  1. Shirin Albäck Öberg(1964, Uppsala)
  2. Herlof Nilssen(1958, Randaberg)
  3. Marit Warncke(1958, Bergen)
  4. Morten E. Iversen (1971, Oslo)

Vara:

Kamilla Sharma (1976, Kristiansand)
Vincent Mrimba(1975, Bergen)

Det er Kunnskapsdepartementet som har oppnevnt de nye styremedlemmene som skal sitte i styret fra 1. august 2021 til 31. juli 2025.

– Vi får med dette fire nye fast møtende medlemmer i universitetsstyret, og jeg ønsker dem hjertelig velkommen til vår flotte institusjon. De nye styremedlemmene har alle kompetanse og erfaring som vil være nyttig for oss, og jeg ser frem til å samarbeide med dem. Det er et privilegium å få bli med på å sette kursen for Vestlandets største kunnskapsinstitusjon, sier UiB-rektor og styrets leder Margareth Hagen.

Med oppnevnelsen av de fire nye styremedlemmene betyr det at Bjørn K. Haugland, Marianne Møgster, Bjørn Østbø og Hanne Foss Hansen trer ut av universitetsstyret ved UiB.

– De fire som nå går ut av styret har alle bidratt svært godt i styrearbeidet. Jeg ønsker å takke dem for innsatsen, sier Hagen.

Tidligere i vår valgte ansatte og studenter sine representanter til styret. Da ble Inga Berre, Steinar Vagstad, Jørgen Melve og Peter Hatlebakk valgt av de ansatte. Gard Aasmund Skulstad Johanson og Cora Gabrielle Møller Jensen ble valgt av studentene.