Home
News

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Internasjonal rangering

UiB er fortsatt best i Norge på siteringer

Universitetsrangeringen fra Times Higher Education viser at UiB er det mest siterte universitetet i Norge.

Universitetsmuseet på Museplassen 3 i Bergen
UiB er rangert som det beste universitetet på siteringer i Norge.
Photo:
Sandra Jecmenica, UiB

Main content

Times Higher Educations World University Ranking publiserte 2. september sin 2022-rangering. Selv om det er en nedgang fra fjorårets 85-plass, blir UiB plassert som det 121 beste universitetet i verden på siteringer, og med det best i Norge.

– Forskningen ved UiB har internasjonal interesse og internasjonalt gjennomslag. Høy skår på siteringer forteller oss også at det er høy kvalitet på forskningen som gjøres ved Universitetet i Bergen. Vi er selvsagt stolt over at vi er det mest siterte universitetet i Norge, sier UiB-rektor Margareth Hagen.

Totalt på rangeringen blir UiB vurdert til å være blant de 201-250 beste universitetene i verden. Av norske utdanningsinstitusjoner er det kun Universitetet i Oslo som ligger foran Universitetet i Bergen med en plassering på 119 plass.

– Selv om vi gjør det bra på siteringer, kan vi alltids diskutere relevans og innhold i slike rangeringer. De er på ingen måte et styringsparameter for oss, men det er hyggelig at vi blir lagt merke til internasjonalt, sier Hagen.

Times Higher Education sin rangering regnes for å være den aller viktigste rangeringen for klassiske forsknings- og breddeuniversitet.