Home
New phds

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Ny doktorgrad

Nettverksdesign problemer fra et parameterisert synspunkt

Kristine Vitting Klinkby Knudsen disputerer 26.11.2021 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen og Syddansk Universitet med avhandlingen " Parameterized Problems on (Di)Graphs "

Main content

Problemer med nettverksdesign dekker et bredt spekter av problemer. Disse problemene oppstår på mange områder, alt fra å skape transportnettverk til modellering av sosiale nettverk og kjemiske reaksjoner.

Motivert av behovet for å teste nettverks motstandskraft og sårbarhet, har vi studert forskjellige nettverksdesignproblemer som er klassifisert som vanskelige å løse fra et beregningsmessig kompleksitetssynspunkt.Vi så blant annet på en rettet graf som ikke er sterk og så om det var mulig å gjøre den sterk ved å legge til et gitt antall kanter fra et gitt sett med kanter.

Vi har også studert følgende problem med å fjerne kanter fra en graf. Hvis vi fikk en l-knute- koblet ikke-rettet graf, er det da mulig å fjerne et gitt antall kanter slik at resultatet forblir l-knute-koblet?For alle problemene vi har sett på, har det vist seg at parameterisert algoritmer kan løse dem. For å oppnå disse resultatene har vi funnet ulike grafteoretiske strukturer som kan være interessante i andre sammenhenger.

Personalia

Kristine Vitting Klinkby Knudsen (f. 1992) er utdannet cand.mag. ved Syddansk Universitet. Ph.d.-avhandlingen er basert på en Cotutelle-avtale mellom Universitetet i Bergen og Syddansk Universitet.