Home
Skeivt kulturår

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Arrangement

Gå i Pride-paraden med UiB

Lørdag 11. juni kan vi endelig samles for å gå i Pride-parade i Bergens gater igjen. Universitetet i Bergen deltar med parolen «Mangfold trenger tankene dine». Vi håper flest mulig studenter og ansatte vil være med å feire at mangfold er berikende for både forskning og utdanning!

Bilde av et regnbueflagg
Photo:
lazyllama / Shutterstock / NTB Scanpix

Main content

Bergen Pride er Norges nest største Pridefestival og en feiring av kjærlighet og mangfold. Festivalen  starter 3. juni og avsluttes med parade og fest 11. juni. UiB vil delta i paraden 11. juni med parolen «Mangfold trenger tankene dine». I tillegg vil studenter fra Studentparlamentet og Skeive Studenter stå på stand etter paraden under Pride Park på USF Verftet.

Bli med i paraden!

Har du lyst til å være med å feire kjærlighet og mangfold i paraden sammen med UiB? Da gjør du som følger:

  • Møt opp på Festningskaien ved Statsraaden Bar og Reception mellom kl. 12 og 13. Ta gjerne med en kollega, partner, venn eller familie!
  • Finn parolen «Mangfold trenger tankene dine»
  • Hvis du er tidlig ute vil du også få t-skjorte og regnbueflagg ved parolen.
  • Paraden starter kl. 13 og avsluttes ved Regnbueplassen

Meld gjerne din interesse på Facebook.

Skeivt kulturår

I 2022 er det 50 år siden sex mellom menn ble avkriminalisert i Norge, da Straffelovens paragraf 213 ble opphevet. For å markere dette har Skeivt arkiv og Universitetet i Bergen, sammen med Nasjonalmuseet og Nasjonalbiblioteket gått sammen om en feiring for å dokumentere, formidle og diskutere skeiv kunst, kultur og historie i Norge.

Ved UiB vil man i løpet av 2022 ha en rekke arrangement tilknyttet Skeivt kulturår for å synliggjøre forskningens rolle i forhold til skeiv tematikk. Pride-markeringen inngår også i denne rekken av arrangement.