Home
News

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

Ny avtale skal gi EU-midlar og europeisk samarbeid

– Vestland har naturressursar, teknologi og kompetanse til å bidra til å finne løysingar på utfordringar i Europa, seier fylkesordførar Jon Askeland som signerte avtalen saman med universitetsrektor Margareth Hagen.

Margareth Hagen og Jon Askeland smiler etter å ha signert avtale
Rektor Margareth Hagen og fylkesordfører Jon Askeland signerte fredag en samarbeidsavtale mellom Universitetet i Bergen og Vestland fylkeskommune.
Photo:
Bjarte Brask Eriksen, Vestland fylkeskommune

Main content

Universitetet i Bergen (UiB) og Vestland fylkeskommune inngår no ein ny samarbeidsavtale. Den handlar om forsking og innovasjon og skal styrke det langsiktige arbeidet med berekraftig verdiskaping i Vestland gjennom europeisk samarbeid.

– Vi må posisjonere oss som region gjennom deltaking i partnarskap og alliansar internasjonalt og i EU. Denne samarbeidsavtalen styrkar vår innsats på dette feltet, seier Askeland.

Langsiktig satsing

Avtalen blei signert på rådhuset i Bergen fredag 12. mai.

– Gjennom denne samarbeidsavtalen håpar eg vi kan utnytte potensialet som finst på Vestlandet for sterke og gode samarbeid innan forsking og innovasjon. Universitetet i Bergen har i dag eit stort europeisk nettverk, og med denne samarbeidsavtalen vil vi styrke arbeidet med bærekraftig verdiskaping i Vestland gjennom tilrettelegging og utvikling av strategisk EU-samarbeid, seier UiB-rektor Margareth Hagen.

Opprettar stilling

Avtalen inneber at Vestland fylkeskommune deltek i finansieringa av ei ny stilling ved UiB. Stillinga skal vere dedikert til å følgje opp samarbeidet og koordinere partane sin felles innsats.

– UiB er eit leiande europeisk forskingsuniversitet med eit stort nettverk. Samarbeidet med Vestland fylkeskommune skal vere med å løfte næringslivet i Vestland i europeisk samanheng. Vi gler oss til å komme i gang, seier Askeland.

Midlar og nettverk

Askeland legg til at evna til å samarbeide om felles mål og etablere nye sterke partnarskap er avgjerande for kor godt vi lukkast med ei berekraftig samfunnsutvikling. 

– Mange av dei store samfunnsutfordringane, som til dømes klimakrisa, energikrisa og naturkrisa, kjenner ingen landegrenser. Det gjer heller ikkje løysingane.

Samarbeidet skal bidra til å skaffe midlar frå EU til viktige satsingar innan forsking og innovasjon i fylket. Dersom Vestland lukkast med å bli ein del av slike internasjonale samarbeid, vil regionen få svært gode partnarar i Europa og tilgang til store pottar med EU-midlar. Dette skal bidra til å finne løysingar på utfordringar som er felles for EU, Noreg og Vestland.