Historie

"Kollasj og foto (Kheops, Acropolis, 17. maj, Sverd i fjell Hafrsfjord): J.C...

Historie

To professorar og tolv nysgjerrige studentar var starten på Historisk institutt i 1957. I dag er historie ved AHKR eitt av dei større faga ved Universitetet i Bergen, med omfattande forsking og undervising på alle nivå. Kjenneteikna for faget er stor kronologisk, geografisk og tematisk spennvidde: Vi forskar på og underviser i alt frå bronsealderen til samtida, med fokus på Noreg og Norden, Europa, Midtausten og Afrika, USA og Kina. Tematisk strekker forskings- og undervisingsemna våre seg frå vitskapshistorie via kvinne- og kjønnshistorie til kultur-, sosial- og politisk historie, i tillegg til historiebruk og historiedidaktikk.

Antikkens historie
Vasemaleri som viser scene fra historien om Akilles

Tilbyr antikkemne i Aten for fjerde gang

Til våren tilbys emnet "Det antikke Hellas' historie" på nytt. Emnet har tidligere vært en flott og lærerik opplevelse for både lærere og studenter. – Og for hvert nytt semester utvikler vi emnet videre, sier emneansvarlig Ingvar Mæhle.

Alumni of the month
Helge Høibraaten

Alumni of the month: Helge Høibraaten

Helge Høibraaten is Founder & CEO of Vimond Solutions AS. Thanks to his historical studies at UiB, he has learned to recognize how technology can disrupt a sector and ride the change toward success. Now he has a few tips to share with those wanting to start their own company.

Meet an employee
Portrett

Global and transnational history - and the story of soybeans

Ines Prodöhl, appointed Associate Professor in history, focuses on economy, agriculture and industry in her research and teaching.

Årets studenter ved AHKR201

Frå lesesalen til praksis

Fornøgde studentar etter å ha vore utplassert i praksis heile vårsemesteret.

Alumni

Ferdig med ein grad i historie? Registrer deg på UiB sin alumnusportal og hald kontakten med fagmiljøet.

Alumni fortel

Tidlegare studentar i historie fortel om erfaringane sine og vegen vidare.