Universitetsbiblioteket
Fagside

Hovedinnhold

Kjære historikere,

Universitetsbiblioteket tilbyr et rikt utvalg av bøker, tidsskrifter og databaser om historie. Denne siden skal fungere som en oversikt over de viktigste og mest populære kildene, men det er aldri feil å søke etter kilder på egen hånd. Dyrk nysgjerrigheten!

Trenger du veiledning i informasjonssøk eller oppgaveskriving? Har du forslag til bøker som biblioteket bør kjøpe inn? Ikke nøl med å kontakte fagansvarlig på biblioteket. Du finner kontaktinformasjon nederst på denne siden.

Digitale ressurser

• Du kan søke etter litteratur både fra UiB og andre utdanningsinstitusjoner i vår bibliotekdatabase Oria. Prøv deg fram ved å se gjennom ulike emner og avgrense søket etter kildetype, språk og utgivelsesdato.
  • Google Scholar er en kjemperessurs for særlig engelskspråklige kilder. Benytt deg gjerne av "sitert av" og "beslektede artikler"-funksjonene, som vil hjelpe deg nå fram til kilder du kanskje ikke hadde funnet gjennom fri søk.
  • Denne lenka viser en oversikt over alle historierelaterte databaser og digitale oppslagsverk som er tilgjengelige gjennom Oria.
  • BORA (Bergen Open Research Archive) publiserer de fleste masteroppgavene og doktorgradsavhandlingene fra AKHR og andre fagfelt.
    • Her finner du en liste over andre utdanningsinstitusjoner som publiserer oppgaver digitalt - bare trykk på institusjonen som interesserer deg og let i vei!
  • E-bøker via ProQuest Ebook Central (Ebrary)
  • Atekst/Retriever - gir tilgang til nyere norsk avismateriale. Fint å bruke i innledninger eller som eksempel på moderne holdninger til din problemstilling.
  • Nasjonalbiblioteket - norske utgivelser digitalisert av Nasjonalbiblioteket. Alle med norsk IP-adresse får tilgang til materiale til og med år 2000. Vær obs på at du må søke om tilgang til materiale med begrenset tilgang - du får e-post fra Universitetsbiblioteket når tilgangen blir gitt.
  • Søk & Skriv - uvurderlig hjelp til akademisk skriving. Her finner du bl. a. tips om kildebruk, litteratursøk, skriving og god studieteknikk.

Hylleoversikt

Bøker innen historie begynner med nummer 9. Du finner dem i første etasje på Bibliotek for humaniora. Hvis du sliter med å finne fram til den konkrete oppstillingen, ikke nøl med å spørre skrankebetjeningen om hjelp!

900Historie, geografi og deres hjelpefag
901Filosofi og teori innen historie
902Diverse innen historie
903Ordbøker, leksika, konkordanser innen historie