Hjem
Universitetsbiblioteket

Digitale tjenester og ressurser

Det digitale biblioteket er alltid åpent

Hovedinnhold

Bruk Oria til å søke i bibliotekets trykte og elektroniske samlinger.

Oria er en søkemotor som søker i bibliotekkatalogen og andre relevante databaser.  Vi har veiledninger som viser hvordan du kan avgrense søket til bøker, artikler og andre dokumenter.   Finner du ikke det du leter etter?  Foreslå innkjøp.

Oria databaseliste gir oversikt over databaser innen ulike fagområder.  Her finner du også en tverrfaglig oversikt.


Viktige tverrfaglige ressurser:

Nettbiblioteket: omfatter norske utgivelser digitalisert av Nasjonalbiblioteket. Tjenesten har tidligere vært kjent som Bokhylla.  Gjennom Nettbiblioteket får alle med norsk ip-adresse gratis tilgang til norske bøker utgitt til og med år 2000, samt  bilder, aviser og tidsskrifter. 
    
For aviser og dokumenter utgitt etter år 2000 gjelder spesielle regler:
-  Vitenskapelig ansatte får direkte tilgang med FEIDE-innlogging
-  Studenter og administrativt ansatte må først logge inn med FEIDE og deretter søke om tilgang i et bibliotek.  Henvend deg i skranken hos ditt bibliotek når søknad er sendt.  Tilgangen gjelder i vanlig åpningstid.  

PressReader: Her får du tilgang til en rekke internasjonale aviser og magasiner i originalformat. Du kan bla i siste utgave eller eldre numre inntil 5-6 år tilbake i tid.  Lenken over leder deg inn via Oria og innlogging på EZproxy.  Er du påkoblet UiB VPN  kan du også laste ned PressReader App

Idunn: Universitetsforlagets digitale plattform for fag- og forskningstidsskrifter og åpent tilgjengelige (open access) forskningsbøker.  Her kan du søke og lese i 36 000 artikler og kapitler, over 70 tidsskrifter og en rekke vitenskapelige bøker innenfor en rekke fagområder. 

Ordnett.no: Gir tilgang til et utvalg av ordbøker fra Kunnskapsforlaget.  Norsk-Engelsk/Engelsk-Norsk ordbok og andre norske ordbøker for bl.a. tysk, fransk, spansk, italiensk.

Atekst: tilbyr arkivsøk i over 300 norske aviser, og er ment for bruk i forskning og studier.  Automatisert nedlastning av avisartikler er ikke tillatt.  Flere aviser har 7 dagers embargo, men overskrift og ingress er allikevel søkbare fra publiseringsdato.  Det koster UiB 10 kr for hver avisartikkel som leses, så til daglig avislesning foreslår vi at du heller bruker PressReader.