Hjem
Institutt for geovitenskap
GEO-OL

Flott norsk innsats i Geofag-OL i Spania!

En bronse i den individuelle konkurransen, meget god laginnsats og premiering for presentasjon av internasjonalt feltbasert gruppearbeid viser imponerende norske resultater i geofagkonkurransen i Santander.

OL
Morgendagens menn og kvinner: fornøyde norske deltakere i Geofag-OL 2014, Santander, Spania. Fra venstre: Erlend Skretting, St. Olavs VGS, Marie Louise Mamen, Elvebakken VGS, Kristine Fleten, Charlottenlund VGS, og Gunvor M Skjørstad, St. Olavs VGS.

Hovedinnhold

Etter treningsleir ved GEO og eget laguttak, sendte Norge fire videregående elever til årets Geofag-OL i Spania. På avslutningsdagen for konkurransen, 28.september mottok vi følgende statusrapport fra geofaglærer og en av mentorene for de norske deltakerne, John-Erik Sivertsen:

De norske elevene har i tillegg til å ha fått mange nye venner fra 5 kontinenter og 25 land, deltatt i spennende praktiske og teoretiske geofaglige konkurranser og blitt inspirert til videre realfaglige studier, hevdet seg godt. Kristine K. Fleten vant bronsemedalje i de individuelle konkurransene! Her gjorde også de tre andre en meget god innsats og havnet like under grensa for å få bronse.

To av elevene ble også premiert sammen med gruppene sine for presentasjonen av det internasjonale feltbaserte gruppearbeidet: Gunnvor Skjørestad for beste
gruppeprosess/-samarbeid og Kristine K. Fleten for beste vitenskapelige arbeid.

Uten støtte fra NGF, UiB, Norsk Olje og Gass, Det Norske, Total, Statoil og Rogaland Fylkeskommune - hadde ikke norsk deltakelse i IESO 2014 vært mulig.

En stor takk til dere alle fra geofagmiljøet i vgs i Norge generelt og fra oss her i Spania - elever og mentorer (undertegnede og Sissel Aasheim)/observatør
(Berit Moen Forbord fra NGF) - spesielt.

Vi gratulerer det norske laget og støtteapparatet så mye med denne flotte innsatsen!

Se også oppslag på nettsidene til Norsk geologisk forening.