Hjem
Institutt for politikk og forvaltning

Utveksling

Her finner du informasjon om utveksling for studenter ved Institutt for politikk og forvaltning. Søknadsfrister for utveksling er 1. februar og 1. september.

Hovedinnhold

Benytt deg av muligheten og reis på utveksling i graden din. Et opphold i utlandet gir deg verdifull faglig og personlig erfaring, i tillegg til muligheten for å lære et nytt språk og kultur. Og så er det utrolig gøy!

Europa

Fordeler med å reise på utveksling i Europa gjennom Erasmus+ programmet er blant annet får du erasmusstipend og ikke betaler studieavgift ved vertsuniversitetet. I tillegg kan du få språkstipend til forberedende språkkurs (ikke engelsk).

På siden med utvekslingsavtaler finner du en oversikt over avtalene som tilhører instituttet og fakultetet.

 

Norden

Gjennom NORDPLUS-nettverk i statsvitenskap er det mulig å studere ved universiteter i de nordiske landene. Du finner detaljer om nettverket på siden om utvekslingsavtaler.

Noen eksempel: Göteborgs Universitet, Aarhus Universitet, Stockholms Universitet, Helsingfors Universitet, Universitetet på Færøyene, Universitetet på Island

 

Utenfor Europa

UiB har en rekke utvekslingsavtaler med universiteter utenfor Europa. Mange av disse har svært gode studetilbud innen statsvitenskap og samfunnsfag.

Her finner du UiBs utvekslingsavtaler. Her kan du filtrere på land/verdensdel eller alle avtaler som tilhører "Universitetet i Bergen" og finne studiesteder utenfor Europa som passer for deg.