Hjem
Institutt for informatikk
Ny student

Velkommen som ny informatikkstudent

Ved Institutt for informatikk gleder både forelesere og medstudenter seg stort til å ta i mot våre nye informatikkstudenter. På denne siden kommer en hilsen fra instituttleder og en hilsen fra informatikkstudentenes fagutvalg Echo til de nye studentene.

Ulike aktiviteter for informatikkstudenter
Foto/ill.:
UiB

Hovedinnhold

Hilsen fra instituttleder

Kjære student,

Du har søkt på et bachelorstudium i informatikk ved Universitetet i Bergen. Det er et utmerket valg, for Institutt for informatikk i Bergen er det beste stedet du kan studere IT i Norge. Vi har skåret høyest i både studiebarometermålinger og evalueringer av vår forskning.

Med en utdanning i informatikk kan du velge og vrake blant mange spennende jobber. Slik vil det også være i 2023, når du er ferdig med en bachelorgrad. Norsk næringsliv og forvaltning gjennomgår en enorm digital transformasjon og det er et stort behov for flere IT-eksperter. Samtidig vil du ha et godt grunnlag for å gå videre til et bredt spekter av spennende og tidsriktige masterstudier.

Allerede i løpet av første semesteret i studiet vil du lære å programmere. Det kreves ingen forkunnskaper i programmering før du kommer til oss. Ganske raskt vil du kunne begynne å lage egne programmer og apper for PC eller mobiltelefon.

Alle de store norske bedriftene definerer seg i dag som IT-bedrifter uansett bransje. De trenger eksperter med solid utdanning innen IT som kan jobbe med utfordringer fra mange ulike fagfelt. Det samles inn store mengder med komplekse data, og kompetanse i hvordan man kan trekke konklusjoner fra slike datamengder blir stadig viktigere. Samtidig øker trusselen mot sikkerhet av både datasystemer og lagret informasjon.

Våre bachelorstudier gir kompetanse til å håndtere slike problemstillinger. Etter fullførte studier får våre studenter gode jobber innenfor mange varierte områder som energi, bank, finans, politi og etterforskning, i tillegg til rene IT-relaterte jobber. De som ønsker å studere videre har tilgang til en rekke spennende og varierte masterprogram å velge blant innen retninger som maskinlæring, visualisering, kryptologi, algoritmer, optimering, bioinformatikk, programutvikling og økonomi

Å studere informatikk ved Universitetet i Bergen er et meget smart valg med tanke på fremtiden. Jeg ser frem til å møte deg i august og ønsker deg en riktig god sommer!

Vennlig hilsen,
Pinar Heggernes
Professor og instituttleder

Hilsen fra fagutvalget: echo

Hei, fremtidige medstudent!

Vi er echo - Fagutvalget for informatikk og fungerer litt som en linjeforening. Vi er 12 studenter som jobber med å gjøre hverdagen til våre medstudenter best mulig!

Ved å arrangere quizer, fester, jentekvelder, workshops, pokerturneringer og mye mer, lager vi et sammensveiset miljø på tvers av studieretninger og årskull. Vi arrangerer jevnlig bedriftspresentasjoner, hvor bedrifter tar oss med ut på mat og drikke for å bli bedre kjent med oss.

Vi forvalter også vår egen lesesal som er et populært samlingspunkt for informatikkstudenter. i tillegg har vi et makerspace hvor vi driver med 3D-printing og andre spennende ting.

I august skal vi gjøre vårt beste for å gi deg en god start på studenttilværelsen. Vi håper du er med oss i fadderuken!