Hjem

Institutt for informatikk

IT-utdanning ved UiB

Marie Heggebakk studerer datasikkerhet. Rikke Aas studerer datateknologi. De forteller om studiehverdagen og hvilke egenskaper du bør ha som student.

Vi har laget flere videoer som gir et innblikk i våre studier og på jobbmuligheter etterpå.

 

  Informatikk tilsvarer computer science på engelsk, og er vitenskapen som ligger bak enhver programvare, fra enkle dataprogram, mobilapper og spill, til store IT-systemer, databaser og nettportaler.

  Informatikere er svært ettertraktet i arbeidsmarkedet fordi samfunnet er blitt avhengig av at informasjonsteknologien fungerer. Med et stort utvalg studieprogrammer, konkurransedyktige ph.d.-stillinger og seks anerkjente forskergrupper, har du mange muligheter på institutt for informatikk ved UiB.

  Nyhet
  Pål Drange

  Næringslivet trenger kloke hoder fra UiB

  En doktorgrad fra Institutt for informatikk gav Pål Grønås Drange stilling i Equinor. Etter to år har han avansert fra utvikler til fagleder. Det kan han takke doktorgraden for, mener han.

  INFORMATIKK
  Informatikk, illustrasjon

  IT-bransjen vil ha UiB-studenter

  En informatikk-utdannelse gir deg gode framtidsutsikter. Vi har snakket med IT-selskapet Bouvet om hvorfor de ansetter UiB-kandidater.

  Studiestart
  Semesterstart 2018

  Her er dei nye studentane våre

  750 nye MatNat-studentar fekk ein varm velkomst i Grieghallen og på sin nye studieplass. 

  Informatikk

  Informatikerne former framtida

  Samfunnet er avhengige av informatikere for å digitalisere verden. Informatikk er vitenskapen bak enhver programvare: Fra apper og spill til store IT-systemer, databaser og nettportaler.

  Nyheter
  Kryptografi Illustrasjon

  Millionar til bergensk datatryggleik

  Noreg må sikre seg betre mot dataangrep. Regjeringa gir no fleire millionar til Simula@UiB, som skal utdanne fleire kryptologar.

  “Det beste med instituttet vårt er det sosiale miljøet på kjøkkenet og lesesalen. Her sitter medstudenter fra alle årstrinn og studieprogrammer sammen, så det er aldri noe problem å få hjelp! Hver torsdag serveres det vafler på kjøkkenet, til både studenter og professorer”

  Kristian Rosland, bachelorstudent på datateknologi

  the number one

  Informatikk bachelor - UiBs mest fornøyde studenter på bachelornivå

  Rangert av Studiebarometeret 2017

  Beste IKT-institutt i Norge

  Rangert av Forskningsrådet i 2012 

  Beste masterprogram i informasjons- og datateknologi  

  Rangert av Studiebarometeret 2016