Hjem

Institutt for informatikk

Hovedinnhold

Utdanning IT, studer informatikk

Velkommen til Institutt for informatikk!

Informatikk (eng: computer science) er vitenskapen som ligger bak enhver programvare, fra enkle dataprogram, mobilapper og spill, til store IT-systemer, databaser og nettportaler.

  Vi tilbyr bachelorprogram med fordypning i BioinformatikkDatateknologiDatasikkerhet og Informatikk-matematikk-økonomi. Vi tilbyr også et sivilingeniørprogram (5-årig integrert master) i Data Science. Med et stort utvalg studieprogrammer, konkurransedyktige ph.d.-stillinger og syv anerkjente forskergrupper man kan ta mastergrad med, har du mange muligheter på Institutt for informatikk ved UiB.

  Masterportrett
  Fredrik

  Fredrik bruker informatikk til å kutte drivstoffbruket til store skip

  Værmeldinger har alltid vært viktige for planlegging av skipsfart. I masteroppgaven sin har Fredrik Åhgren Sørum laget en ny modell som skal hjelpe å minimere drivstoffbruk for skip som leverer offshore-utstyr fra Mongstad.

  UiB AI | Horisont Europa
  Illustrasjon av kunstig intelligens

  Skal utdanne fremtidens ledere innen kunstig intelligens

  De neste 5 årene skal et stort, tverrfaglig prosjekt ved UiB flytte kunnskapsfronten innen kunstig intelligens (AI) med særlig søkelys på pålitelig og etisk utvikling i feltet. Programmet er støttet av EU og skal utdanne 19 forskere fra ulike disipliner til fremtidens forsknings- og teknologiledere.

  News
  MikeFest attendees standing in break area

  Ukelang ære for FPT pioner Mike Fellows

  Forrige uke ble FPT Fest arrangert til ære for Mike Fellows; en pioner innen datavitenskap og emeritus ved Institutt for informatikk.

  Informatikk | Hva er informatikk?
  Informatikk utdanning foregår på Høyteknologisenteret

  Informatikk - studiet for deg?

  Lurer du på om du skal studere informatikk? Her får du en rask innføring i studiet.

  Nyhet
  Programmeringslaget Ἄλγος

  Programmerte seg til gullmedaljer

  UiB-laget Ἄλγος skal neste år konkurrere i verdensfinalen i Egypt.