Hjem

Institutt for informatikk

IT-utdanning ved UiB

Marie Heggebakk studerer datasikkerhet. Rikke Aas studerer datateknologi. De forteller om studiehverdagen og hvilke egenskaper du bør ha som student.

Vi har laget flere videoer som gir et innblikk i våre studier og jobbmuligheter etterpå.

 

  Informatikk tilsvarer computer science på engelsk, og er vitenskapen som ligger bak enhver programvare, fra enkle dataprogram, mobilapper og spill, til store IT-systemer, databaser og nettportaler.

  Informatikere er svært ettertraktet i arbeidsmarkedet fordi samfunnet er blitt avhengig av at informasjonsteknologien fungerer. Med et stort utvalg studieprogrammer, konkurransedyktige ph.d.-stillinger og seks anerkjente forskergrupper, har du mange muligheter på institutt for informatikk ved UiB.

  ERC - European Research Council
  Saket Saurabh

  Han vil gjere Big Data mindre

  UiB-forskar Saket Saurabh vil revolusjonera korleis vi brukar, handterer og komprimerer store og komplekse datasett. Prosjektet er finansiert gjennom det prestisjefylte ERC Consolidator Grant.

  Konkurranse
  Deltakere i Bergen Open konkurrerer om å samle ballonger

  Programmerer mot klokken for ballonger

  I helgen ble dusin på dusin med ballonger gitt bort etter hvert som lagene klarte utfordringene de ble stilt overfor i den ferske programmeringskonkurransen Bergen Open. Det var mange spennende og originale problemer å velge mellom, slik at både ferske og erfarne programmerere fikk noe å bryne seg...

  Informatikk - ph.d.
  Pål Drange

  Næringslivet trenger kloke hoder fra UiB

  En doktorgrad fra Institutt for informatikk gav Pål Grønås Drange stilling i Equinor. Etter to år har han avansert fra utvikler til fagleder. Det kan han takke doktorgraden for, mener han.

  European Research Area (ERA)
  Inge og Bjørn Tore på Solstrand

  UiB skal lede europeisk konsortium for person-tilpasset medisin

  Det ble 31. oktober kjent at søknaden AML_PM ledet av professor Inge Jonassen, leder av Computational Biology Unit ved UiB, har nådd opp i konkurransen om finansiering fra ERA (European Research Area) sitt program «Forskningsprosjekt innen person-tilpasset medisin - smarte kombinasjoner av pre...

  Akademiet for yngre forskere
  Eivind Valen

  Han skal representere UiB i Akademiet for yngre forskere

  Eivind Valen mener vi lever i en gullalder for molekylærbiologi. Som medlem i Akademiet for yngre forskere vil han jobbe for kontinuitet og rekruttering.

  “Det beste med instituttet vårt er det sosiale miljøet på kjøkkenet og lesesalen. Her sitter medstudenter fra alle årstrinn og studieprogrammer sammen, så det er aldri noe problem å få hjelp! Hver torsdag serveres det vafler på kjøkkenet, til både studenter og professorer”

  Kristian Rosland, bachelorstudent på datateknologi

  the number one

  Informatikk bachelor - UiBs mest fornøyde studenter på bachelornivå

  Rangert av Studiebarometeret 2017

  Beste IKT-institutt i Norge

  Rangert av Forskningsrådet i 2012 

  Beste masterprogram i informasjons- og datateknologi  

  Rangert av Studiebarometeret 2016