Hjem
Institutt for informatikk
Studer informatikk

Bachelorprogrammer ved Institutt for informatikk

Finn IT-utdanningen som passer deg.

Stundenter som steker vafler på et bord med sofaer rundt.
Vaffelorakler: Som instituttstudent kan du få leksehjelp av andre studenter tre ganger i uken, med gratis vafler hver torsdag.
Foto/ill.:
UiB

Hovedinnhold

Det er et stort behov for ny arbeidskraft innen IT, og arbeidsmulighetene er mange og varierte for de som fullfører en utdanning innen informatikk. Informatikk tilsvarer computer science på engelsk, og er vitenskapen som ligger bak enhver programvare, fra enkle dataprogram, mobilapper og spill, til store IT-systemer, databaser og nettportaler. 

Her er en oversikt over de ulike bachelorprogrammene UiB tilbyr innen informatikk: 

Informatikk: Bioinformatikk, bachelor, 3 år

Bioinformatikk er et IT-studium hvor informatikk møter biologi og kjemi. I dette studiet får du opplæring i programmering, statistikk og matematikk, og å bruke datakunnskapen din til å analysere og tolke biologiske data. Dette kan brukes til å, for eksempel, utvikle nye medisiner, men utdanningen gir deg også IT-kompetanse som kan brukes innen helt andre felt. Les mer om bachelorprogrammet i bioinformatikk.

Informatikk: Datateknologi, bachelor, 3 år

På studiet i datateknologi lærer du programmering, testing og utvikling av datasystem. Du lærer ikke bare prinsipper, teknikker og metoder for programutvikling, men du får også trening i praktisk problemløsing. Slik utvikler du de kreative og analytiske evnene dine. Les mer om bachelorprogrammet i Datateknologi. 

Informatikk: Datasikkerhet, bachelor, 3 år

På dette studiet lærer du metoder for å utvikle, implementere og analysere IT-basert infrastruktur som er robust mot både tilfeldige feil og retta angrep. Stadig mer av samfunnets infrastruktur er elektronisk, og sikring av data er essensielt. Det er et stort behov for folk med kompetanse innen datasikkerhet. Les mer om bachelorprogrammet i datasikkerhet. 

Informatikk-matematikk-økonomi, bachelor, 3 år

Bachelorstudiet i informatikk-matematikk-økonomi (IMØ) er det eneste av sitt slag i Norge, og gir en grundig innføring i modellering av økonomiske problemstillinger med metoder fra matematikk, statistikk, informatikk og samfunnsøkonomi. Studiet passer for deg med interesse for samfunnsproblem og realfag. Les mer om bachelorprogrammet i informatikk-matematikk-økonomi.

 

Se også: Integrert masterprogram (sivilingeniør) i Data Science