Hjem
Institutt for informatikk
Trivsel på informatikk

- Her trives vi!

Quizkvelder og vafler hos vaffel-orakelet - Er det rart at vi trives her? smiler informatikkstudentene

Studenter trives med quizkveld på informatikk
Studenter trives med quizkveld på informatikk

Hovedinnhold

Hver torsdag ettermiddag sprer det seg en liflig duft av nystekte vafler i gangene på Institutt for Informatikk. Det er vaffelorakeltid!

Her kan alle studentene komme med sin pc for å få brukerstøtte, og vaffelorakel Patrick Monslaup svarer og hjelper så godt han kan, i tillegg til å steke vafler til både studentene som spør (og til ansatte som har latt seg friste av duften). Dette er blitt et trivelig møtepunkt og eksempel på et av flere tiltak som har bidratt til det gode studiemiljøet studentene på informatikk opplever at de har.

I den årlige studiebarometerundersøkelsen kom nemlig informatikk svært godt ut, og særlig godt trives studentene på masterprogrammet i programutvikling (fellesgrad mellom UiB og Høgskolen i Bergen).

En av dem er Hannah A Hansen: - Det er et godt miljø rundt lesesalene og det er alltid et sted å gå for å møte andre og småprate om faget. Det er mye sosialt som skjer, og noen ganger føles det som jeg bor her, smiler hun.

Hannah vil også trekke frem det gode akademiske miljøet med flinke forelesere. - Det fine er særlig at både blant studenter og ansatte er det alltid noen som er villig til å hjelpe. Her er det aldri noen som sier "nei, jeg har ikke tid".

Patrick nikker, - ja, her trives vi, smiler han, mens han skufler over en vaffel på asjetten til en ventende student. Eller var det en ansatt? Det er i følge Patrick en del av dem her nede også. For her er det tett dialog mellom studenter og forelesere. Et sted å trives!

Høres det spennende ut? Les mer om studieprogrammene våre her. 15 april er det søknadsfrist. Les mer om å søke her.