Hjem

Klinisk institutt 2

Klinisk Institutt 2 - kunnskap for livet

Klinisk institutt 2 (K2) har som oppgave å drive medisinsk forskning, veiledning og undervisning på høyt internasjonalt nivå for å oppnå fakultetets visjon «ny kunnskap for bedre helse». Instituttet har viktige oppgaver både i legeutdanningen, mastergradutdanning og Phd-utdanning innen medisin og farmasi.

Klikk her for mer informasjon.

Studier ved Klinisk institutt 2 (K2)

Klinisk institutt 2 har ansvaret for 45 emner, hovedsakelig innenfor profesjonsstudiene i medisin og farmasi, men også for emner i profesjonsstudiet i odontologi og i tannpleierutdanningen, samt masteremner innen immunologi og virologi. Masteremnene er også åpne for masterstudenter på Det matematisk-naturvitenskapelige og Det psykologiske fakultet.  Les mer om emner som tilbys ved vårt institutt her.

Nyhet | Forskning
Eldre kvinne ute i naturen med vinglass

Kvinner som ikke drikker brekker hofta oftest

For menn derimot, er det de som drikker mest som er mest utsatt for hoftebrudd. Dette viser forskning utført i samarbeid med Klinisk institutt 2.

FORSKNING | HJERTESYKDOM
Eva Gerdts forsker på hjertesykdommer.

– Store kjønnsforskjeller ved hjerteinfarkt

Menn og kvinner har forskjellige risikofaktorer, symptomer og typer hjerteinfarkt, påpeker professor Eva Gerdts ved Klinisk institutt 2.

Nyhet
Scott Bremer og Randi J. Bertelsen

Toppstipend til Scott Bremer og Randi J. Bertelsen

Scott Bremer og Randi J. Bertelsen mottar det prestisjefylte ERC Starting Grant fra Det europeiske forskningsråd.

K.G JEBSEN-SENTER | HELSE
Kreftceller

Oppretter K.G. Jebsen senter for genom-rettet kreftterapi

Per Eystein Lønning og hans forskergruppe skal kartlegge kreftsvulsters gener for å kunne tilby enkeltpasienter bedre cellegiftbehandling.

Nyhet
Eystein Husebye

Markerer seg i verdensledende tidsskrift

Professor Eystein Husebye er ute med en oversiktartikkel om "autoimmune polyendocrine syndroms" i New England Journal of Medicine, verdens mest rennomerte medisinske tidsskrift.

Forskerskolen i klinisk medisin

Forskerskolen i klinisk medisin arrangerer nettverksmøter og PhD kurs for alle interesserte stipendiater. Deltakelse på forskerskolen er både faglig og sosialt nyttig. 

Klikk her for mer informasjon.

 

Bergen Research School in Inflammataion

Forskerskolen Bergen Research School in Inflammation arrangerer flere spennende kurs innenfor inflammasjon og immunologi for masterstudenter og stipendiater.

Klikk her for mer informasjon.

 

Kjernefasiliteter

Klinisk institutt 2 har tre kjernefasiliteter:

Genomics Core Facility (GCF)

Kjernefasilitet for metabolomikk

Kjernefasilitet for flowcytometri

Illustrasjonsbilde for Senter for farmasi

Senter for farmasi

Senter for farmasi har det faglige ansvaret for undervisning på farmasistudiet. I tillegg driver senteret med forskning innenfor både utvikling av nye legemiddel og hvordan legemiddel kan brukes forsvarlig slik at nytten for samfunnet blir best mulig.

Klikk her for å lese om senteret.