Hjem

Klinisk institutt 2

Innhold

Klinisk institutt 2, Universitetet i Bergen

Klinisk institutt 2 (K2) har som oppgave å drive medisinsk forskning, veiledning og undervisning på høyt internasjonalt nivå for å oppnå fakultetets visjon «ny kunnskap for bedre helse». Instituttet har viktige oppgaver både i legeutdanningen, mastergradutdanning og Phd-utdanning innen medisin og farmasi.

Klikk her for mer informasjon.

Studier ved Klinisk institutt 2 (K2)

Klinisk institutt 2 har ansvaret for 45 emner, hovedsakelig innenfor profesjonsstudiene i medisin og farmasi, men også for emner i profesjonsstudiet i odontologi og i tannpleierutdanningen, samt masteremner innen immunologi og virologi. Masteremnene er også åpne for masterstudenter på Det matematisk-naturvitenskapelige og Det psykologiske fakultet.  Les mer om emner som tilbys ved vårt institutt her.

FORSKNING | DIABETES
Barn som veies

Barnets diabetes-gener styrer fødselsvekt

En ny UiB-studie viser at fosterets egne diabetesgener har stor betydning for lav fødselsvekt og risiko for sykdom.

BEVILGNING | DIABETES
Pål Njølstad protrett.

13 millioner til Pål Rasmus Njølstad

Pål Rasmus Njølstad mottar rundt 13 millioner kroner fra danske Novo Nordisk Fonden for å forske på medisinering av barn med diabetes.

TROND MOHN STIFTELSE 15 ÅR
Silke Appel portrett

Fra ski til Sjögrens syndrom

I barndommen ble Silke Appel dratt med på skiturer til Geilo med familien fra Berlin. I dag er hun forskningsleder og visestyrer ved Broegelmanns forskningslaboratorium i Bergen, takket være støtte fra Trond Mohn stiftelse.

Fakultetets dag 2019
Gruppefoto fra fakultetets dag med prisvinnere, prorektor og dekan

Festdag for fakultetet

På Fakultetets dag 13. juni, hedret vi våre beste ansatte, og fikk bedre innsikt i hva som skjer med hjernen vår når vi sover.

FORSKNING | ANTIBIOTIKA
RESPNOR-ledere

Kjemper sammen mot resistente bakterier

Harleen Grewal og Elling Ulvestad ved Universitetet i Bergen og Haukeland Universitetssjukehus skal lede det internasjonale forskningsprosjektet RESPNOR mot antibiotikaresistens.

Forskerskolen i klinisk medisin

Forskerskolen i klinisk medisin arrangerer nettverksmøter og PhD kurs for alle interesserte stipendiater. Deltakelse på forskerskolen er både faglig og sosialt nyttig. 

Klikk her for mer informasjon.

 

Bergen Research School in Inflammataion

Forskerskolen Bergen Research School in Inflammation arrangerer flere spennende kurs innenfor inflammasjon og immunologi for masterstudenter og stipendiater.

Klikk her for mer informasjon.

 

Kjernefasiliteter

Klinisk institutt 2 har tre kjernefasiliteter:

Genomics Core Facility (GCF)

Kjernefasilitet for metabolomikk

Kjernefasilitet for flowcytometri

Illustrasjonsbilde for Senter for farmasi

Senter for farmasi

Senter for farmasi har det faglige ansvaret for undervisning på farmasistudiet. I tillegg driver senteret med forskning innenfor både utvikling av nye legemiddel og hvordan legemiddel kan brukes forsvarlig slik at nytten for samfunnet blir best mulig.

Klikk her for å lese om senteret.