Styre og ledelse

Nyhetsarkiv for Styre og ledelse

Bergen kommunes koronapatrulje kommer til UiB onsdag 22. september for å tilby pop-up-vaksinering til studenter og ansatte.
UiB vil som hovedregel gi stipendiater ytterligere en måneds forlengelse som resultat av koronasituasjonen.
– Vi har hørt det før, men det er viktigere enn noen gang: Test deg, takk ja til vaksine, vask hender og hold avstand. Sammen skal vi ta campus tilbake, sier rektor Margareth Hagen.
Grunnet åtte positive koronatester hos studenter ved det samfunnsvitenskapelige fakultet fredag, avlyser UiB fadderarrangementene ved fakultetet og oppfordrer samtidig alle UiB-studenter om å teste seg.
Bergen kommune begynner med drop-in-tilbud for personer over 18 år som ønsker å få koronavaksine.
Tirsdag besluttet Bergen kommune å tilby hurtigtesting av studenter i forbindelse med semesterstart. – Som utdanningsinstitusjon tar vi ansvar, og gjør alt vi kan for å holde smittetrykket nede, sier UiB-rektor Margareth Hagen.
Det er nå avgjort at de nye studentene på UiB får ha fadderuke. Rektor Margareth Hagen er glad for avgjørelsen, og tror at en organisert fadderuke både er klokere og tryggere enn alternativet.
Trinn 4 av den nasjonale gjenåpningsplanen er utsatt til tidligst 15. august. Samtidig har Bergen kommune varslet at de vil gjøre en vurdering av lokale tiltak denne uken (uke 31). UiB vil oppdatere sin informasjon til studenter og ansatte i etterkant av at kommunen har gjort sine vurderinger.
Tredje trinn i gjenåpningsplanen trer i kraft søndag 20. juni. Her kan du lese hvordan hjemmekontor og arrangement skal håndteres i denne fasen.
Byrådet forlenger ikke den lokale smittevernforskriften, og Bergen går derfor over til å følge nasjonale regler fra natt til mandag 31. mai.
Partene i lønnsforhandlingene i staten kom til enighet torsdag ettermiddag.
Oversikt over ledige lesesalsplasser har vært et sterkt ønske fra studentene. Muligheten for smittesporing er viktig for ledelsen. Dette er bakgrunnen for at UiB har innført systemet med forhåndsbestilling på lesesaler og biblioteker.
Studentleiar Sandra Lid Krumsvik jublar over nyheita om at lesesalar og bibliotek vil opne igjen for studentar ved UiB.
Studiebarometerets tall fra 2020 viser at UiB-studentene i trives på studiet de har valgt. Likevel oppgir 7 av 10 studenter at digital undervisning ikke kan erstatte fysisk undervisning.
I mars ble UiBs undrervisere og studenter kastet ut i en ny situasjon. Med stengt campus ble undervisning, kollokvier, eksamensavvikling og veileding flyttet til digitale løsninger. Hvordan gikk det? Forskere fra SLATE har samlet erfaringer fra koronavåren i en rapport som nylig er lagt fram.
Hvordan får jeg tilgang til studentarbeidsplass på campus? Hvilke vurderinger ligger til grunn for tiltakene som er innført? Vil det bli praksis våren 2021? Og er det vits å bo i Bergen for å studere ved UiB til våren? Les svarene fra ledelsen.
For å demme opp for frafall og psykiske problemer er det viktig at studentene får støtten de trenger. Universitetet i Bergen lanserer nå en forskningsbasert nettportal for bedre livskvalitet.
Her kan du lese mer om dine rettigheter i Lånekassen i forhold til lån og stipend om du blir syk eller ikke kan ta eksamen på grunn av korona.