Styre og ledelse

Nyhetsarkiv for Styre og ledelse

I desember skal UiB sin strategiplan fornyast. Fredag får tilsette og studentar høve til å påverke UiB sine val for framtida.
Regjeringen foreslår 80 nye studieplasser til Universitetet i Bergen. - Jeg er glad for de nye studieplassene, men konstaterer at det ikke vil monne i forhold til yngrebølgen, sier rektor Sigmund Grønmo.
Det er nå avklart: Universitetet i Bergen blir av den internasjonale forskersamfunnets ledende avis, Times Higher Education, vurdert som det beste universitetet i Norge.
Universitetet i Bergen (UiB) rangeres som nummer 135 på Times Higher Educations (THE) nye liste over verdens fremste universiteter. - Dette er i verdensklasse, kommenterer THE-redaktør Ann Mroz.
Siden 2005 har Universitetet i Bergen klatret hele 187 plasser på det som tidligere har vært kjent som Times Higher Education-ranking over verdens beste universiteter.
Universitetet i Bergen ønsker å styrke sin satsing på utviklingsrelatert forskning. - Opprettelsen av møteplassen UiB Global blir et viktig virkemiddel for å få til ytterligere satsinger på feltet, sier rektor ved Universitetet i Bergen, Sigmund Grønmo.
Kjøleproblemer gjorde at de fleste av UiBs datatjenester var nede i helgen.
Onsdag 9 juni er dato for utdeling av Holbergs internasjonale minnepris, Nils Klim-prisen og Holbergprisen i skolen. Tirsdag 8 juni er det stort symposium med Holbergprisvinneren Natalie Zemon Davis og flere internasjonale gjester. I tillegg kommer debatter og foredrag i dagene før og etter utdelingen.
Rektor ved Universitetet i Bergen, Sigmund Grønmo, presiserer status for Museumsprosjektet 2014 etter oppslag i Universitetets nettavis, På Høyden.
UiB har framgang på den anerkjente Shanghai-rankingen av verdens universiteter. – Vi har klatret på de to store universitetsrankingene i år. Det er svært hyggelig og betyr en god del for vår profil, særlig internasjonalt, sier rektor Sigmund Grønmo.
Statsråd Kristin Halvorsen spør. Rektor Sigmund Grønmo svarer.
Den storstilte rehabiliteringen av Bergen Museum blir nevnt spesielt i forslaget til statsbudsjett. – Dette er svært positivt, sier rektor Sigmund Grønmo.
Opp 83 plasser på Times Higher-ranking. - Oppsiktsvekkende, sier rektor Sigmund Grønmo.
Universitetet i Bergen har beredskap for utbrudd av Influensa A(H1N1). Dette innebærer ulike forebyggingstiltak, i tråd med egen pandemiplan og råd fra helsemyndighetene.
Medisinske og helsefaglige forskningsprosjekter som settes i gang etter 1. juli 2009 skal forhåndsgodkjennes av regional etikkomité (REK) etter bestemmelsene i helseforskningsloven. Forskningsprosjekter som er godkjent etter gammelt regelverk behøver ikke å søke om ny godkjenning, men forsetter å løpe på samme vilkår som tidligere.