Det medisinske fakultet

Her finner du aktuelle saker som har interesse for forskerlinjestudenter

Foto/ill.:
Paul-Erik Lillholm

Hovedinnhold

Artikkel i Den norske tannlegeforenings Tidende ved Tamandeep Bharaj

Innlegg i Khrono ved Ulrikke Hugaas

Sats mer på unge forskere!

Artikkel i VG (forskerlinjestudent June Bolme)

Nye forskningsfunn bekrefter tannlegeteori: Pasienter med piercing og tatoveringer er de mest skrekkslagne i tannlegestolen

Innlegg om forskerlinjen i Æsculap

Forskerlinjestudent Sara Soraya Eriksen har skrevet et fint innlegg om forskerlinjen. Du kan lese det her.

Forskerlinjen - en suksess

På 1990-tallet var tallet på utdannete medisinere som valgte en akademisk karriere synkende. Som et svar på problemstillingen opprettet de fire medisinutdanningene i Norge Forskerlinjen i samarbeid med Norges Forskningsråd. Effekten av tiltaket har imidlertid ikke blitt undersøkt ved hjelp av en vitenskapelig metode.

Nå har forskere ved de medisinske fakultetene i Bergen, Oslo, Tromsø og Trondheim fulgt opp forskerlinjestudentene, og sammenlignet deres karriere med en kontrollgruppe bestående av ordinært utdannede medisinere ved alle de fire utdanningsstedene.

Resultatene viser at opptil ti ganger så mange av de som har tatt forskerlinjeutdanningen, har tatt en doktorgrad, sammenlignet med ordinære medisinutdannede fra den samme perioden. De som har fullført doktorgraden har også gjort det på om lag halvparten av tiden av kontrollgruppen.

På spørsmål om de var i gang med en doktorgrad, svarte halvparten av forskerlinjestudentene bekreftende på dette, mot 12 % i kontrollgruppen. Generelt svarte også om lag halvparten av studentene fra Forskerlinjen at de har ambisjoner om en akademisk karriere, sammenlignet med 22 %  av de som følger det ordinære utdanningsløpet.

Les hele artikkelen her: http://journals.plos.org/plosone/article/file?id=10.1371/journal.pone.0195527&type=printable

Mulighet for å søke om fond og legater

Les mer her