Hjem
Det medisinske fakultet
Nyhet | Forskning

Forskergruppe vil sjekke hvordan barn responderer på influensavaksinen

Forskere fra Influensasenteret på UiB skal rekruttere 50 barn i alderen 3-8 år til en ny studie som skal undersøke hvordan ulike aldersgrupper responderer på influensavaksinen. – Dette er en gylden mulighet til å beskytte barn mot influensa, sier forsker Rebecca Cox ved Influensasenteret.

Influensavaksine
SØKER DELTAKERE: Forskere på Influensasenteret på UiB trenger til sammen 50 barn som vil ta influensavaksinen som en del av en ny studie.
Foto/ill.:
Colourbox

Hovedinnhold

Studien er en del av et forskningssamarbeid med EU og departementet for bioteknologi i India. Målet er å få mer kunnskap om den immunologiske responsen på influensavaksinen i ulike aldersgrupper, og eventuelle forskjeller mellom India og Europa. 

I Bergen skal forskerne rekruttere til sammen 80 barn i aldersgruppen 3-8 år. Tilsvarende skal forskere i India rekruttere 100 spedbarn og 100 eldre. 

– Influensavaksinen er en trygg vaksine som har blitt brukt i over 50 år, men nå har vi nye metoder om kan hjelpe oss til å forstå bedre hvem som responderer på vaksinen og hvorfor. Dette vil gi oss ny kunnskap til å utvikle bedre vaksiner i fremtiden, sier Rebecca Cox ved Influensasenteret. 

Hun samarbeider med Kristin Greve-Isdahl Mohn og Camilla Tøndel om dette prosjektet. Studien blir kjørt i samarbeid med Klinisk forskningspost for barn på Haukeland universitetssjukehus, som har lang erfaring på feltet. 

Forskerne i Bergen mener det er grunn til å forvente at det kan bli en hard influensasesong i år. Også RS-virus og andre luftveisinfeksjoner har gjort det ekstra travelt på sykehusene. 

– Dette er en gylden mulighet til å beskytte barn mot influensa, sier Cox. 

Forskerne ønsker også å henvende seg spesielt til barn som har søsken, foreldre eller besteforeldre med en alvorlig sykdom slik at disse kan bli beskyttet når influensasesongen skyter fart. 

Interesserte kan ta direkte kontakt med Rebecca Cox (mobil: 452 42 974) eller Camilla Tøndel (mobil: 924 68 362).  Det er også mulig å henvende seg til Klinisk forskningspost for barn på Haukeland (kfpb@helse-bergen.no).