Hjem
Det medisinske fakultet
Nyhet

Synnøve Myhre er ny fakultetsdirektør ved Det medisinske fakultet

Synnøve Myhre blir ny fakultetsdirektør ved Det medisinske fakultet. Hun er i dag fakultetsdirektør ved Fakultet for kunst, musikk og design (KMD). – Jeg ser frem til å gjøre meg kjent med MED igjen, og med alle de kompetente og flinke folkene som er tilknyttet fakultetet, sier Myhre.

Synnøvre Myhre
GJØR COMEBACK: Synnøve Myhre har tidligere hatt ulike roller ved Det medisinske fakultet. På nyåret tiltrer hun som fakultetsdirektør.
Foto/ill.:
Karen-Sofie Schjøtt Olsaker

Hovedinnhold

Myhre tar over direktørstillingen etter Heidi Annette Espedal, som har vært fakultetsdirektør siden 2017. Hun begynte i oktober i en annen stilling ved UiB. 

– Jeg ser frem til å gjøre meg kjent med MED igjen, og med alle de kompetente og flinke folkene som er tilknyttet fakultetet. Det er et viktig fakultet med stor bredde og kompleksitet, som jeg ser frem til å lytte ut, sier Myhre. 

Hun erkjenner samtidig at det er vemodig å si farvel til KMD og alle sine gode kolleger der. 

– Det har vært noen fantastiske år som har vært viktig og lærerikt for mitt lederskap. Heldigvis er det ikke så lang vei mellom Møllendalen 61 og MED, så håper jeg det er rom for tettere samarbeid mellom de to fakultetene. Jeg skulle gjerne sett at UiB hadde fått oppstartsbevilgning til nytt Griegakademi før jeg sluttet. Vi må ha tro på at pengene kommer i revidert budsjett 2024. 

Dekan ved Det medisinske fakultet, Per Bakke, ser fram til å få Myhre på plass i sin nye rolle neste år. 

–  Synnøve Myhre har tidligere vært både assisterende fakultetsdirektør ved MED og administrasjonssjef ved institutter på MED. Hun har således bred erfaring som leder ved UiB. Vi ser virkelig frem til at hun skal begynne. Hun tiltrer 1. mars, sier Bakke. 

Universitetsdirektør Tore Tungodden ved UiB er også glad for at Myhre har takket ja til stillingen.

– Med Synnøve får fakultetet en svært erfaren og dyktig leder som kjenner universitetet i hele bredden av virksomheten. Jeg ser fram til å videreutvikle samarbeidet i hennes nye rolle, sier Tungodden.