Hjem
Institutt for sosialantropologi
Masterprogram i sosialantropologi

Møt våre masterstudenter 2023

Går du rundt med en liten antropolog i magen? Kom på mastermøtet for å bli kjent med våre masterstudenter, lære om studieprogrammet og forskningsprosjekter ved instituttet - og bli inspirert til å forme ditt eget masterprosjekt!

Ulike bilder fra feltarbeid
Foto/ill.:
Susanne Christensen, Ida M. Aakerholt, Julie Tangvik

Hovedinnhold

Masterprogrammet ved Institutt for sosialantropologi høster lovord fra både studenter og fagmiljø, men hva innebærer det egentlig å være masterstudent hos oss?

Tirsdag 21. mars kl. 12:15-14:00 kan du stifte nærmere bekjentskap med tre masterstudenter som er i skrivefasen av masterprosjektet sitt, Susanne Christensen, Ida Marie Aakerholt og Julie Tangvik. Vi har også med oss stipendiat Nils H. Vedal, som leverte masteroppgaven sin i 2019, og som nylig har returnert fra ett års feltarbeid i Amazonas, Nord Peru.

I tillegg blir det generell informasjon om masterprogrammet og du vil få innsikt i forskningsprosjekter ved instituttet som kan være aktuelle for deg som ny masterstudent.

Program

  • Kort om masterprogrammet - Hilde Ellefsen
  • Prosjektpresentasjoner:
    • Susanne Christensen - Infastrukturprosjektet "Hordfast"
    • Ida M. Aakerholt - Det urbane samfunnets syn på verdi av menneske og arbeid, Berlin
    • Julie Tangvik - Transnasjonale ekteskap i Thailand
    • Nils H. Vedal - Mytologiske narrativ og rituell praksis blant Awajun-folket, Amazonas
  • Forskningsprosjekter ved instituttet
  • Spørsmål
     

Prosjektpresentasjoner

Susanne Christensen har gjort feltarbeid i kommunene Tysnes, Bjørnafjorden og Bergen, og ser på infrastrukturprosjektet «Hordfast». Masteroppgaven tar for seg tematikkene infrastruktur og det imaginære, sosialt liv i en planprosess, venting, og deltakelse i planprosesser med statlig plan.  

Ida M. Aakerholt dro til Berlin våren 2022 for å undersøke om (og i så fall hvordan) den nye arbeids økonomien gig economy endrer det urbane samfunnets syn på verdi av menneske og arbeid. I løpet av feltet fikk hun innpass blant arbeiderenes aktivistarbeid imot de digitale plattform selskapene, og følge med på utviklingen av motstand mot selskaper som en etter en har gått konkurs.

Julie Tangvik skriver oppgave som handler om transnasjonale ekteskap i Thailand, med hovedfokus på norske menn og thailandske kvinner. Oppgaven tar opp tema som å skape et hjem sammen, økonomi og migrasjon, og Julie er for øyeblikket på felt nummer to for å tette litt hull og for å forhåpentligvis skape mer dybde i oppgaven. 

Nils H. Vedal er for tiden stipendiat ved instituttet, og har arbeidet med Awajun-folket i Amazonas, Nord Peru helt siden han gjorde feltarbeid under masteren i 2017-2018. Hans ph.d.-prosjekt ser på forholdet mellom mytologiske narrativ og rituell praksis, som i stor grad har blitt utforsket i konteksten av hagedyrking. Plantene kvinnene dyrker forstås ofte som mennesker, altså plantene har i noen kontekster agens, språk, sosial organisasjon osv. Disse egenskapene blir ofte gjort rede for i mytologiske narrativ noe som igjen skaper rammer for hvordan Awajun-folket må forholde seg til disse plantene i sin hverdag. 


Dette mastermøtet er spesielt aktuelt for antropologistudenter på sitt 6. semester. Skriver du bacheloroppgave nå vil det være ekstra nyttig å få innblikk i og eksempler på den store bredden av masterprosjekt ved instituttet. Andre interesserte studenter er også hjertelig velkomne.

Husk Karrieredagen for samfunnsvitere fredag 24. mars, også der kan du møte en av våre masterstudenter og en fersk antropolog på stand, som kan fortelle hvordan det er å være masterstudent hos oss.  

Velkommen til mastermøte ved Institutt for sosialantropologi!