Hjem
Polyfon kunnskapsklynge for musikkterapi
Helse Bergen: nytt fra Avdeling for fysikalsk medisin og rehabilitering

Musikkterapi, kognisjon og språk

Musikkterapi innen medisinsk rehabilitering etter ervervet hjerneskade er sjeldent et behandlingstilbud ved norske institusjoner og sykehus den dag i dag, med noen unntak.

texture
Foto/ill.:
Adrien Converse, unsplash.com

Hovedinnhold

Ved Avdeling for fysikalsk medisin og rehabilitering (AFMR) ved Haukeland Universitetssykehus er musikkterapi en del av det tverrfaglige rehabiliteringsfokuset, og de har hatt musikkterapeut i 100% stilling siden januar 2020.

I Afasiposten fra juni måned presenteres ideer og funn som indikerer behovet for musikkterapi i denne konteksten, og hvorfor det bør være en større del av et tverrfaglig behandlingstilbud innen nevrorehabilitering i Norge. Teksten er skrevet av Eike Wehling (nevropsykolog og prosjektleder), musikkterapeut Elise Marie Angeltveit og Unni Cathrine Eiken (logoped).

I løpet av dette året startes det opp et tverrfaglig helseprosjekt, støttet av Stiftelsen Dam, Afasiforbundet og Afasiforeningen for Bergen og omegn. I dette prosjektet vil pasienter med hjerneslag (innlagt ved AFMR) få oppfølging av musikkterapeuter, logoped og nevropsykolog. Musikkterapeut Tarjei Låstad er også med i prosjektet.

Les hele artikkelen i Afasiposten: Afasiposten 01-22 – Afasiforbundet i Norge