Hjem
Det psykologiske fakultet

Ny student på masterstudium

Velkommen som ny masterstudent ved Det psykologiske fakultet! Vi har samlet det du trenger å vite om praktiske opplysninger og annen informasjon som er nyttig til studiestarten.

Studenter som snakker
Foto/ill.:
Eivind Senneset

Hovedinnhold

Hva skjer etter du har takket ja til studieplass?

Studieretten din vil være tilgjengelig på Studentweb i august/januar, og først etter dette kan du betale semesteravgift, bekrefte utdanningsplanen og melde deg til undervisning og vurdering (eksamen).

I samme periode vil du få en lenke på mail med innlogging i UiBtreet. Her får du all informasjon om gjøremål før studiestart, semesterregistrering, oppmøtetidspunkt og timeplan. 

Dokumentasjon på eksternutdanning

Studenter som har tatt bachelorgrad (eller deler av denne) eller cand.mag ved andre institusjoner kan bli innkalt til dokumentasjonskontroll. Det innebærer at du må dokumentere at graden er oppnådd ved å vise fram vitnemål og karakterutskrifter i original. Eventuell dokumentasjon på godkjent ekstern utdanning (for eksempel delstudier i utlandet) må vises fram hvis dette ikke er gjort tidligere. Mer informasjon om dokumentasjonskontroll sendes på e-post i begynnelsen av semesteret.

Politiattest

Flere av våre studieprogram krever at du kan vise fram politiattest ved studiestart. Etter du har opprettet brukerkonto kan du logge inn på studentweb.uib.no og bestille politiattest derfra. Logg inn med ID-porten. Husk at saksbehandlingstiden kan være opp mot 14 dager. Politiattest leverer du inn i vårt digitale skjema innen 1. september: https://digiforms.uib.no/politiattest/nb.

Masterprogram som krever politiattest:

  • Masterprogram i Barnevernsarbeid
  • Masterprogram i Logopedi
  • Masterprogram i Spesialpedagogikk

Gjensidig avtale mellom studenter og UiB

Som UiB student inngår du en gensidig avtale med UiB om dine rettigheter og plikter mens du studerer hos oss. Det er viktig at du som student gjør deg kjent med disse. Du kan finne en oversikt over avtalen her.

Er det noe du lurer på som du ikke finner svar på her? Kontakt oss i Informasjonssenteret.