Hjem
Institutt for sammenliknende politikk
KARRIERE

Trainee produktutvikling

Maren Søvre Haukeland leverte masteroppgave i sammenlikenende politikk våren 2022 og jobber i dag som trainee produktutvikling i Tryg forsikring

Hovedinnhold

Vær nysgjerrig, engasjer deg og hopp på de mulighetene som dukker opp!

Hva jobber du med nå? 

Jeg er trainee i avdeling for produktutvikling i Tryg Forsikring. Her jobber jeg blant annet med å utarbeide nye forsikrings- og tjenesteløsninger for privatkunder. I tillegg er jeg en del av Bergen Næringsråds Trainee Vest-program sammen med 33 andre nyutdannede i Bergen.

 

Hva er det beste med jobben din - og det mest utfordrende? 

Som nyansatt har det vært en bratt læringskurve. Jeg hadde ikke erfaring fra forsikringsbransjen da jeg begynte i jobben, så det mest utfordrende har helt klart vært å sette seg inn i nye begreper og en ny bransje. Det beste, derimot, er variasjonen av arbeidsoppgaver og at jeg har muligheten til å jobbe med et bredt spekter av spennende tema. I Tryg får jeg jobbe med oppgaver knyttet til markeds- og kundeinnsikt, og produkt- og konseptutvikling på tvers av ulike forretningsområder. Dette kan blant annet innebære å gjennomføre surveyer, markedsanalyser, brukertesting og prototyping av potensielle nye produkt.

 

Hvordan har utdannelsen din hjulpet deg i å få jobben du har nå? På hvilke måter drar du nytte av det du har lært på sampol i jobbsammenheng? 

Noe av det viktigste man lærer som sampol-student er evnen til å tenke metodisk og kunne trekke ut essensen av og se sammenhenger i store mengder data, både kvantitativt og kvalitativt. På masteren valgte jeg å fordype meg i kvantitativ metode, og det har helt klart vært en stor fordel. I tillegg vil jeg trekke frem skriveegenskapene man opparbeider seg av all essay-skrivingen på sampol. Det å lære seg å skrive kort og konsist er veldig nyttig, både i jobbsammenheng og ellers.

 

Føler du at utdannelsen ved Institutt for sammenliknende politikk har gitt deg en kompetanse som er ettertraktet i arbeidsmarkedet? 

Metodekunnskapene fra masteren er nok det viktigste utdannelsen har gitt meg, men også muligheten til å ha praksis som en del av utdanningen har jeg hatt veldig godt utbytte av. Gode karakterer og teoretisk kompetanse er ikke alt, men det lønner seg selvfølgelig å jobbe hardt. Fordelen med sampol er at du får muligheten til å kombinere det teoretiske fra studiene med arbeidserfaring. Kombinasjonen av metodekunnskap, praksis og en bredere samfunnsforståelse som man tilegner seg gjennom studiene tror jeg er verdifullt for mange arbeidsgivere.

 

Hva vil du anbefale til studenter som ønsker en tilsvarende jobb? 

Vær nysgjerrig, engasjer deg og hopp på de mulighetene som dukker opp! Om det er å bli med i en studentorganisasjon, dra på utveksling eller søke praksisplass som en del av utdanningen, så er det alle ting som er med på å styrke CVen din. Selv var jeg med i studentgruppen til Rafto, hadde praksisplass i Maritime Bergen og var praktikant ved Norges delegasjon til EU i Brussel. Alt har gitt meg masse faglig og sosialt påfyll utover studiene, samtidig som jeg har fått testet hva jeg kunne tenke meg å jobbe med.