Hjem
Institutt for sammenliknende politikk
KARRIERE

Rådgiver i Statsbygg

Nora Elvestad Reinsnes fullførte sin mastergrad ved Institutt for Sammenliknende politikk våren 2022. Nå arbeider hun som rådgiver i Statsbygg.

Hovedinnhold

Jeg føler nok generelt at Sampol utdannelsen har gitt meg masse muligheter til å vise frem at jeg/vi er poteter som kan gjøre det meste! 

Hvor jobber du nå/ hva jobber du med? 

Jeg jobber i Statsbyggs avdeling for Eiendomsutvikling og forvaltning, i Stab. Vi i Stab jobber i hovedsak med porteføljestyring, helhetlig forvaltning og utvikling av Statsbyggs eiendommer. Dermed samarbeider vi i staben mye med alle de andre seksjonene som har ansvar for spesifikke eiendoms-"grupper" som vi kaller sektorer, eller hjelper til der det er behov. Derfor jobber jeg mye forskjellig, men i hovedsak skal jeg jobbe med sektoranalyser og andre støttefunksjoner i avdelingen. 

 

Hva er det beste med jobben din - og det mest utfordrende? 

Det beste er nok at jeg har en veldig variert arbeidsdag, og at det alltid er noe nytt å sette seg inn i. Men dette er også det som er mest utfordrende da det er lite rutinearbeid. 

 

Hvordan har utdannelsen din hjulpet deg i å få jobben du har nå? På hvilken måte drar du nytte av det du har lært på sampol i jobbsammenheng? 

Jeg tror det viktigste man lærer på sampol er hvordan å angripe nye utfordringer og problemer. Både i form av ulike metoder, men også bare å sette seg inn i nye temaer. Fordi studiet er dekker av så mye forskjellig tror jeg alle sampolere er raske til å få overblikk over nye temaer og felt, og i en jobb som min er det utrolig viktig! 

 

Føler du at utdannelsen ved Institutt for sammenliknende politikk har gitt deg en kompetanse som er ettertraktet i arbeidsmarkedet?

Jeg opplever kanskje er at arbeidstakere ikke er så beviste på hva vi kan - dermed er det viktig å lese mellom linjene på stillingsutlysninger og vise de at kompetansen vår kan overføres. Jeg føler nok også generelt at Sampol utdannelsen har gitt meg masse muligheter til å vise frem at jeg/vi er poteter som kan gjøre det meste! 

 

Hva vil du anbefale til studenter som ønsker en tilsvarende jobb? 

Vær nysgjerring på stillinger og verv som gir deg bredde og muligheter til å jobbe med helt nye felt hvor du heller utnytter ferdighetene studie gir deg - fremfor fagkompetanse!