Hjem
Institutt for sammenliknende politikk
KARRIERE

Reporter i NRK

Siamak Nematpoor leverte sin bacheloroppgave i sammenliknende politikk våren 2020. I dag jobber han som reporter i utenriksredaksjonen og klimagruppen til NRK.

Hovedinnhold

Jeg opplever at arbeidsgivere er kjent med Sampol-faget og at den er anerkjent og ettertraktet i journalistikken.

Hvor jobber du nå og hva jobber du med?

Jeg er reporter i utenriksredaksjonen og klimagruppen til NRK. Jeg jobber med løpende nyheter og egne saker til både radio, nett og TV-sendingene til NRK.

Hva er det beste og det mest utfordrende med jobben din?

Det beste med jobben min er at jeg får drive med historiefortelling og være kreativ innenfor to fagfelt som jeg har sterk interesse for. I tillegg føles jobben viktig. Vi bringer verden hjem til lesere og seere, og får fortelle historiene til mennesker som vi ellers ikke hadde blitt kjent med. Det mest utfordrende er å beholde jobben. Det er et tøft arbreidsmarked og få faste stillinger.

På hvilken måte drar du nytte av utdannelsen din ved Sampol i jobbsammenheng?

På Sampol lærte jeg å forstå verden, institusjonene vi har bygget opp, historien som er grunnlaget for samfunnet vi lever i, og metodikken. Hver dag drar jeg nytte av kunnskapen jeg opparbeidet meg på Sampol.

Opplever du at utdannelsen din har gitt deg kompetanse som er ettertraktet i arbeidsmarkedet?

Helt klart. Jeg opplever at arbeidsgivere er kjent med Sampol-faget og at den er anerkjent og ettertraktet i journalistikken. 

Hva vil du anbefale til studenter som ønsker en tilsvarende jobb?

Skriv, skriv, skriv! Les, les, les! Bli med i Studentradioen i Bergen og Studvest. Søk sommerjobber som journalist. Og kanskje det viktigste, særlig hvis du vil jobbe med utenriks, er at du reiser og kommer deg ut i verden.