Hjem
Institutt for sammenliknende politikk
Karriere

Fag- og teamkoordinator

Abdihakim Ibrahim Abdullahi leverte sin masteroppgave i demokratibygging i 2021. I dag jobber han i Nav Kongsvinger.

Hovedinnhold

Utdannelsen ved Sampol har gitt meg en plattform for å forstå utfordringene det internasjonale samfunnet står overfor når det gjelder demokratibygging, menneskerettigheter og terror.

Hvor og med hva jobber du nå?

Jeg jobber I Nav Kongsvinger – Flyktning og inkluderingsenheten. Jeg jobber som fagansvarlig for bosetting og oppfølgning av flyktninger og introduksjonsprogrammet etter integreringsloven. Jeg er også ansvarlig for utvikling av rutiner og samarbeide tett med kommunale og private arbeidsgivere, karriersenteret, voksenopplæringen og frivillige organisasjoner for integreringsarbeid og hjelpe flyktninger inn i arbeidsmarkedet slik at de blir økonomisk uavhengige. I tillegg er jeg kontaktperson i kommunen for integrerings – og mangfoldsdirektoratet (IMDI) og utlendingsdirektoratet (UDI).

Hva er det beste og det mest utfordrende med jobben din?

Det beste med jobben min er at jeg møter folk fra forskjellige land i verden, og kan lære mye fra deres kulturer. Når man jobber med flyktninger møter man folk som har ulik utdanning- og yrkesbakgrunn, men det er folk som har lignende drømmer og ambisjoner som meg. Jeg kom selv til Norge som flyktning. Så jeg har mye til felles med de jeg møter og er jeg godt eksempel at alle har mulighet til å lykkes her i Norge.

På hvilken måte drar du nytte av utdannelsen din ved Sampol i jobbsammenheng?

Folk som kommer til Norge, har gjerne flyttet fra krig og konflikt. Masterutdanningen min ga meg mer kompetanse både om det, men også om demokrati og menneskerettigheter. Utdannelsen ved Sampol har også gitt meg en plattform for å forstå utfordringene det internasjonale samfunnet står overfor når det gjelder demokratibygging, menneskerettigheter og terror. Gjennom jobben min møter jeg flyktninger som har flyttet på grunn av de utfordringene som jeg har studert på Sampol.

Opplever du at utdannelsen din har gitt deg kompetanse som er ettertraktet i arbeidsmarkedet?

Ja, du får muligheter ikke bare her i Norge, men i hele verden. Både Norges utenriksarbeid som ambassade og organisasjoner som norsk flyktninghjelp i tillegg til internasjonale organisasjoner.

Hva vil du anbefale til studenter som ønsker en tilsvarende jobb?

Min anbefaling er å skrive en masteroppgave som er relevant for Navs samfunnsoppdrag som er å bidra til sosial og økonomisk trygghet og fremme overgang til arbeid og aktivitet. Du kan skrive også integrering, inkludering og mangfold. IMDI og andre organisasjoner tilbyr også stipend for de som skriver masteroppgave om integrering og flyktninger. Når du skriver masteroppgaven, får du også mulighet til å kontakt fremtidige arbeidsgivere og du får forståelse for dine framtidige arbeidsoppgaver.

Hvordan opplevde du tiden din som Sampol-student?

Det var spennende. Jeg fikk møtt folk som jobber med forskjellige fagfelt som militæret, politiet, sykepleier, media, Nav og jeg har fått et godt nettverk som jeg fortsatt har kontakt med per dagens dato.