Hjem
Det samfunnsvitenskapelige fakultet
KARRIERE

Leder for Konkurransetilsynet

Tina Søreide hoppet av jus-studiene etter to år og begynte på samfunnsøkonomi. Senere vendte hun tilbake til jus-studiet, noe som viser seg være en perfekt fagkombinasjon i hennes jobb som leder for Konkurransetilsynet.

Hovedinnhold

Noe av det jeg liker best i jobben min, er alt det gode kollegiale samarbeidet om små og store utfordringer.

Hvorfor valgte du å studere samfunnsøkonomi?
– Jeg hoppet av jus-studiene etter to år for å gjøre noe som passet meg bedre i den fasen av livet. Jeg landet på samfunnsøkonomi fordi det er konkret, nyttig og favner vidt. Senere vendte jeg likevel tilbake til jus-studier, men da i en postdok-stilling ved Juridisk fakultet. 

Hva jobber du med nå? Si noe om din hverdag/arbeidsoppgaver
– Jeg er leder for Konkurransetilsynet. Dagene er svært interessante og spennende, men også intense. Det handler om å avdekke brudd på konkurranseloven, klarere eller stoppe oppkjøp gjennom fusjonskontrollen, diverse pådriverarbeid for å styrke rammevilkår for konkurranse i næringslivet, og internasjonalt samarbeid om konkurransekontroll i markeder. Samtidig har jeg ansvar for å sikre at organisasjonen fungerer godt, i tett samarbeid med avdelingslederne og andre kolleger i tilsynet. 

Hva er det beste med jobben din - og det mest utfordrende?
– Noe av det jeg liker best er alt det gode kollegiale samarbeidet om små og store utfordringer. I Konkurransetilsynet må vi gjøre vedtak i krevende saker, og her kan det være vanskelige avveiinger.

Hvordan får du bruk for utdannelsen din i jobben?
– Konkurransetilsynets arbeid krever innsikt i både økonomi og jus. Her passer jeg inn fordi jeg har studert begge deler.  Utover det rent faglige handler utdannelsen om å opparbeide metodeforståelse og evne til kritisk refleksjon, og det har jeg selvsagt med meg i det meste jeg gjør. 

Er det noe du skulle ønske at noen hadde fortalt deg da du var student? 
– Jeg opplevde samfunnsøkonomi som langt mer teoretisk mens jeg var student enn senere. Selv om jeg siden jobbet med teori, ville jeg satt pris på mer informasjon om fagets praktiske sider – og hvordan faget er en tenkemåte vel så mye som en kunnskapskilde. Fra UiB sin side har nok dette blitt bedre med årene. 

Hva er ditt beste minne fra studietiden?
– Jeg fikk barn som student – og førstemann ble nærmest født på instituttet. Vannet gikk like ved professorenes kontor, da i 6. etasje på SV-bygget. Mine gode medstudenter bisto med å få meg til Kvinneklinikken på Haukeland i tide. Jeg fikk alle mine tre barn før jeg var ferdig med doktorgraden. For min del fungerte det greit å kombinere barn og jobb. Jeg hadde med meg min lille sønn til instituttet flere ganger mens jeg holdt på med det som den gang het hovedfag i samfunnsøkonomi, og det husker jeg som riktig koselig.