Hjem
Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Populære SV-fag

Etter at tallene fra Samordna opptak er lagt frem er det grunn til å smile bredt på SV-fakultetet med en økning på 10,4 % i søkertallene. Med 2063 søkere er SV-fakultetet det mest populære fakultetet ved UiB.

Hovedinnhold

2,3 søkere per studieplass

Ved årets opptak er det en økning på 10,4 % i søkertallene. Med 2063 søkere er SV-fakultetet det mest populære fakultetet ved UiB. - Det mest spennende for fakultetet denne gang var hvordan de nye årsstudiene våre ville slå ut med tanke på søkning, ikke minst i forhold til søkertallene til de respektive bachelorprogrammene, sier visedekan for utdanning førsteamanuensis Jan Oskar Engene.

Tallene viser at søkningen til bachelorprogrammene har holdt seg på samme nivå som i fjor, og at søkningen til de nye årsstudiene jevnt over er god. Søkningen til årsstudiene øker med 15,5 %. Årsstudiene er ment å fungere som rekrutteringsvei for flere målgrupper: studenter som ønsker en kortere smakebit på universitetsstudiene før de bestemmer seg for endelig retning, "nasjonale utvekslingsstudenter" som er interessert i bestemte fag og emner ved SV-fakultetet, eller søkere med behov for undervisningskompetanse eller etterutdanning.

Også sett i forhold til søkere per plass er utviklingen god. Det er 2,3 søkere per studieplass ved fakultetet, et forholdstall som viser at konkurransen om plassene ikke er så hard som ved profesjonsfakultetene, men som likevel gjør at SV-fakultetet hevder seg svært bra blant allmennfakultetene ved UiB.

Studenter i kø
Det er konkurranse om plassene hos oss og det er mange godt kvalifiserte søkere til studieplassene ved fakultetet. - Vi ønsker en jevnt god inntakskvalitet på studentene, fortsetter Engene. Også denne gang er det flere søkere enn plasser for de fleste av fakultetets studieprogrammer. Dersom UiBs forslag om opprettelse av flere fullfinansierte studieplasser får positivt svar, vil SV-fakultetet på bakgrunn av søkertallene være i en god posisjon til å kunne tilby flere utdanningssøkende en plass.

Klar til å ta imot nye studenter
Med så stor interesse for å studere som vi opplever nå, blir det en spennende semesterstart som fakultetet legger mye ressurser i. - Det er viktig at de som starter sine studier ved fakultetet blir godt mottatt og fort kommer inn i studenthverdagen. Derfor er vi allerede godt i gang med forberedelsene til studentmottak og fadderuke for høstens nye studenter, sier seksjonssjef Ingvild Greve.