Hjem
Det samfunnsvitenskapelige fakultet
Fakultetsstyret

Protokoll fra møte i Fakultetsstyret ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet 17.06.2014

Hovedinnhold

Til stede:
 

Møte ble ledet av dekan Knut Helland.
Gruppe A: Jan Erik Askildsen, Anne Karen Bjelland, Marit Skivenes, Kristin Strømsnes
Gruppe B: Julie Riise, Peter Lango (observatør).
Gruppe C: Hege Aarethun
Gruppe D: Reber Roald Iversen, Knut Svihus (sak 32-36)
Tilstede fra administrasjonen: Lise Gundersen, Laila Eilertsen, Hilde Rognås (sak 32-36), Hege Hansen (tom sak 34)
Tilstede fra dekanatet: Annelin Eriksen, Knut Hidle

Forfall: Hallvard Moe, Kristine Prestby


S 29/14 Godkjenning av innkalling og saksliste
Vedtak: Innkalling og saksliste godkjennes. Saker merket * behandles i lukket møte.

S 30/14 Godkjenning av protokoll fra forrige styremøte
Vedtak: Protokoll fra møte 8. april godkjennes.

S 31/14 Orienterings- og referatsaker 17.06.14
Muntlige orienteringer
 Reglementet for ansettelse i vitenskapelige stillinger
 Strategiarbeidet ved UiB
 Prosjekt – samfunnsutfordringene på alvor
 Retningslinjer student- veileder
 Bergen Summer Research School

Referatsaker
 Protokoll fra tilsettingsutvalget 29.4.14
 Referat fra informasjons- og drøftingsutvalget 4.4.14

S 32/14 Fornyelse av universitetets og fakultetets strategiplan for 2016-2020
På grunnlag av drøftinger i møtet sluttet styret seg til følgende reviderte forslag til vedtak:
Vedtak: Styret ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet slutter seg til planen for fornyelse av fakultetets strategiplan slik det skisseres i denne saken. Fakultetsstyret ber om at det legges til rette for gode og brede diskusjoner i fagmiljøene. Fakultetsstyret imøteser skriftlige og muntlige orienteringer frem til endelig behandling av strategiplanen innen utgangen av 2015.

S 33/14 Deltakelse i Media City Bergen - orientering om status
Saken ble lagt fram til orientering.

S 34/14 Regnskap 1. tertial - per april 2014
Vedtak: Styret ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet tar regnskapsrapport per april 2014 til etterretning.

S 35/14 Orientering om opptaksrammer 2014/2015
Vedtak: Styret ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet tar til orientering rammene for opptaket til lavere grad og plan for arbeidet med opptak for studieåret 2014/2015.

S 36/14 Tverrfaglige studieprogram ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet
På grunnlag av drøftinger i møtet sluttet styret seg til følgende reviderte forslag til vedtak:
Vedtak: Styret ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet slutter seg til de skisserte rammene for utvikling av tverrfaglige studieprogram ved fakultetet med de endringer som kom fram i møtet. Fakultetsstyret ber fakultetsledelsen om å komme med klare og godt forankrete alternativ til administrativ tilrettelegging av tverrfaglige studieprogram.
Fakultetsstyret imøteser nærmere omtale av nye tverrfaglige studieprogram i fakultetets utdanningsmelding for 2014, basert på den oppsatte tidsplanen.
Representantene Riise og Askildsen gav følgende protokolltilførsel til vedtaket: Vi slutter oss til vedtaket med forbehold om hva som ligger i reell tverrfaglig forskning som nevnt i siste punkt under «rammer for tverrfaglig utdanning».

S 37/14 Opprykk til professor etter kompetanse i sosiologi, søknadsrunde 2013. Godkjenning av sakkyndig vurdering og tildeling av opprykk.
Vedtak: Styret ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet godkjenner den sakkyndige vurderingen av Atle Møen, og tildeler ham tittel og lønn som professor i sosiologi fra søknadstidspunktet 15. september 2013.

S 38/14 Opprykk til professor etter kompetanse i økonomi, søknadsrunde 2013. Godkjenning av sakkyndig vurdering og tildeling av opprykk.
Vedtak: Styret ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet godkjenner den sakkyndige vurderingen av Rune Jansen Hagen, og tildeler ham tittel og lønn som professor i økonomi fra søknadstidspunktet 15. september 2013.

S 39/14 Opprykk til professor etter kompetanse i administrasjon og organisasjonsvitenskap, søknadsrunde 2011. Godkjenning av sakkyndig vurdering.
Vedtak: Styret ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved UiB godkjenner bedømmingen av Ishtiaq Jamil vedrørende opprykk til professor i administrasjon og organisasjonsvitenskap, søknadsrunde 2013. Ishtiaq Jamil tildeles ikke opprykk til professor.

S 40/14 Tilsetting som førsteamanuensis i journalistikk ved Institutt for informasjons- og medievitenskap
Vedtak: Fakultetsstyret ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet tilsetter Astrid Gynnild i fast stilling som førsteamanuensis i journalistikk ved Institutt for informasjons- og medievitenskap fra den dag som avtales.
Dersom Gynnild takker nei, tilbys stillingen til Helle Sjøvaag. Hun må ha påbegynt kurs i universitetspedagogikk innen ett år etter tilsetting.

S 41/14 Tilsetting uten utlysning - Professor II ved Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap, forlengelse
Vedtak: Styret ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet forlenger professor II- stillingen til Werner Jann ved Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap. Tilsettingsperioden er 2 år fra 1.9.2014.

S 42/14 Ph.d.-grad - Godkjenning av innstilling
Vedtak: Styret ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet slutter seg til den sakkyndige komiteens innstilling og finner at Hanna Skartveits avhandling “Migrants of Consciousness. Spiritual exile, self-transformation and the overcoming of duality in the Kabbalah Centre”, i sin nåværende form ikke kan forsvares for graden ph.d. Doktoranden anbefales å levere inn avhandlingen for ny bedømmelse etter omarbeiding.

S 43/14 Eventuelt
Ingen saker.