Hjem
Det samfunnsvitenskapelige fakultet
Nyhet

Sosialt å lage revy

- Å delta i SV-revyen er den morsomste måten å bli integrert i det sosiale livet på SV. Man blir godt kjent med så mange mennesker man ellers ikke hadde truffet, fra ulike institutter og årskull. Det blir lettere å delta på alt som skjer på SV, sier Amalie Raa, revysjef for årets SV-revy, som hadde forestillinger 6.-13. mars.

Tre engasjerte studenter smiler mot kamera med hus og park i bakgrunnen.
SOSIALT: I arbeid med revy blir man kjent med folk på tvers av institutter og årskull. Revysjef Amalie Raa studerer geografi, instruktør Mathias Kolberg Eriksen studerer journalistikk og skuespiller Markus Lynum studerer sosiologi.
Foto/ill.:
Silje Stenkløv

Hovedinnhold

Rekrutteringen til SV-revyen starter i august hvert år, og hvert år er cirka 50 studenter involverte. Mathias Kolberg Eriksen var instruktør på årets revy, og har en oppfordring til alle som er nysgjerrige på å delta.

 

- Tør å ta sjansen! Du kan få veldig mye igjen for det. Jeg vil anbefale SV-revyen for alle, folk kan oppdage nye sider av seg selv. Det er kult å se hvordan folk blomstrer!

 

Underholdning som hobby

- De første månedene har vi mye sosialt samvær og improviserer mye. Årets revy lagde vi i desember, men det er mye som skiller en sketsj i startfasen fra den endelige sketsjen. Vi finpusser til siste slutt, sier Eriksen.

Han sier at revyen skal ta opp temaer alle kan relatere seg til.

 

- Vi setter opp show og vil at folk skal komme og kose seg. Målet er ikke å forandre folks liv, men å underholde, sier Markus Lynum, som var skuespiller i årets revy.

 

Lynum gikk dramalinje på videregående og har bodd i Bergen i et halvt år. Han fant informasjonsmøtet til SV-revyen gjennom Facebook, og gikk på audition fordi han trengte en hobby.

 

- Man bruker nok tid til å gjøre lite produktive ting, så man kan heller gjøre noe konstruktivt!                                                                                                    

 

Noe for alle

I tillegg til skuespillere trengs det scene- og rekvisittarbeidere, band, PR-gruppe, sminke- og kostymearbeidere, samt en “kosegruppe” som har ansvar for mat og sosiale aktiviteter.

 

- Skuespillerne trenger ingen erfaring, men det er en fordel at de tør å stille opp på audition, sier Eriksen, og forsikrer om at det ikke er skummelt.

 

Dersom en går glipp av standsene og informasjonsmøtene i høstsemesteret, er det fortsatt mulig å bli med på SV-revyen underveis i studieåret. Du trenger heller ikke å studere på SV-fakultetet.

 

- Ta kontakt på Facebook eller e-post hvis du ønsker å delta. I år hadde vi deltakere fra MatNat., så dette er på ingen måte en intern revy beregnet på studenter ved SV, sier Raa.

 

Overkommelig arbeidsmengde

Det er mye arbeid med å sette opp en revy, men Raa, Eriksen og Lynum er enige i at arbeidsmengden er overkommelig.

 

- Alle kan klare det. Det er ukentlige møter før jul, mens det blir oftere jo mer det nærmer seg premieren - særlig for skuespillerne. De siste ukene øver man hver dag, sier Raa.

 

Som revysjef har man overordnet ansvar for å sørge for god kommunikasjon og samarbeid mellom gruppene. Raa hadde oversikt over alt og var med på øvinger. Men, som i enhver velfungerende organisasjon, kan revysjef delegere noe av arbeidsmengden.

 

- Jeg har nesten flyttet inn på Chagall, sa Lynum med et smil, et par dager før årets revy hadde premiere.

 

Selv om ukene før premieren er hektiske, understreker Eriksen at deltakelse i revyen ikke skal gå på bekostning av studiene.

 

- Man ofrer litt, men samtidig er dette en ekstremt god erfaring som man kan krydre CVen med. Vi lar selvfølgelig folk gå på obligatoriske seminarer, selv om det er premiereuke, bedyrer han.

Som instruktør har man kunstnerisk ansvar for revyen. Innimellom måtte Eriksen være det han kaller “den kjipe”; den som kommanderer de andre rundt for at alle sketsjene skal sitte skikkelig. Han var med som skuespiller i fjorårets SV-revy, og hadde i år sin regidebut.

 

- Når man står på scenen, er alt arbeidet verdt det. Det er den følelsen man sitter igjen med, sier han.

 

Spilte for fulle hus

Årets SV-revy var den niende i rekken, og alle er samstemte i at de ønsker at tradisjonen skal fortsette.

 

- De fleste synes det er gøy å produsere noe. Det gir dessuten mestringsfølelse hvis publikum liker det de ser og gir uttrykk for det, sier Lynum.

 

- Når man jobber så tett, får man en felleskapsfølelse som gjeng. Vi føler skikkelig på at revyen er vårt produkt. Alle har bidratt, og man blir skikkelig close, sier Eriksen.

 

Mange finner gode venner, mens noen får en ekstra god tone på scenen.

 

- Vi har fått et kjærestepar på settet. De så hverandre for første gang på audition, sier Raa med et lurt smil.