Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap

Religionens sentrale plassering i det amerikanske samfunnet er unik i vestlig sammenheng. Hvordan kan religiøst mangfold blomstre slik i et moderne samfunn? Hvordan kombinerer amerikanerne gammel tro og moderne populærkultur, og hvordan har det seg at den amerikanske politikken er fylt med religiøs terminologi?
Program for torsdagslunsjene høsten 2009
Førsteamanuensis Kjell Fossen gikk i vårsemesteret av for aldersgrensen ved fylte 70 år. Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap markerte hans overgang til emeritus med mottakelse fredag 14.august 2009.
AHKR tilbyr i høst kurs i sanskrit. Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo er de eneste institusjonene i Norge som tilbyr undervisning i dette spennende språket - interessant for språkstudenter så vel som religionsstudenter.
Michael Stausberg har redigert boken "Contemporary theories of religion" som utkom på Routledge 19.juni