Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap

Europeiske forskere valfartet til Bryggens Museum for å forklare hvordan migrasjon formet det førmoderne Skandinavia.
Christopher Henshilwood leier eit nytt prosjekt med røtene i arkeologien, men med medverkande frå fleire andre fagfelt. Prosjektet er i med i siste runde om å kvalifisere seg til statusen Senter for framifrå forsking.
Ved hjelp av skjeletter finner biologisk antropolog Stian Suppersberger Hamre ut hva folk i Skandinavia spiste og hvor de reiste for 1000 år siden.
Både arkeologi- og historiefaget ved UiB er blant de 200 beste i verden innen sitt felt, ifølge anerkjent universitetsrangering.
Av 150 søknader til Forskningsrådet om å bli Senter for fremragende forskning (SFF) ble kun 34 bedt om å kjempe videre.
Fire sentre ved UiB er med i andre runde om å få den prestisjetunge tittelen som Senter for fremragende forskning (SFF).
Elevene Richard og Karen var nysgjerrige på kunnskap om IS og terror. De fikk seg flere aha-opplevelser under Åpen dag ved UiB.
Historiestudenter lager radio for historieinteresserte.
Forsker på ulike sider av folks hverdagsliv og særlig på tema som er tabu i det norske samfunnet.