Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap

Klynga skal vere ein pådrivar for utvikling av lokal og nasjonal kunnskapsformidling om mellomalderen.
Et nytt UiB-prosjekt har fått tilslag fra Forskningsrådet til å forske på hvordan skolen kan bekjempe gruppebaserte fordommer.
Christopher Henshilwood og de andre medlemmene av UiB sitt nyeste senter for fremragende forskning (SFF) vil de neste årene forske på hvordan det moderne mennesket oppstod og utviklet seg for 100 000 til 50 000 år siden.
Det viser funn i ny bok om historiebruk i norsk politikk, skrevet av UiB-forskere.
Arkeologi- og historiefaget ved UiB opprettholder sine gode plasseringer på anerkjent universitetsrangering.
Jubileet i 2014 er truleg det mest omfattande som nokon gong er gjennomført i Noreg.