Toppbanner Universitetet i Bergen
Grensesprengende forskning
Illustrasjonsfoto av Inga Berre

Inga Berre er ERC-mottaker nummer 10 000

Som forsker nummer 10 000 som har fått finansiering fra Det europeiske forskningsrådet (ERC) vil Inga Berre bruke anvendt matematikk for å forstå hva som skjer i undergrunnen når varme skal utvinnes fra jordas indre.

Nytt system på UiBs lesesalplasser:
bilde av vår ved SV-fakultetet

Samdal: - Det nye systemet vil gjøre studiehverdagen lettere og tryggere

Oversikt over ledige lesesalsplasser har vært et sterkt ønske fra studentene. Muligheten for smittesporing er viktig for ledelsen. Dette er bakgrunnen for at UiB har innført systemet med forhåndsbestilling på lesesaler og biblioteker.

UNDERVISNING
Rune Mentzoni og barna Aslak og Even.

Aslak (5) og Even (7) underviser i psykologi

Foreleser Rune Mentzoni gjør psykologiske eksperiment på barna og filmer det til undervisningen sin. En smakebit fra undervisningen nådde over 700.000 på Facebook.

Ny utlysing:
bilde av regnbue og ballonger

Søk midlar frå UiB sitt klimafond

UiB sitt klimaavtrykk skal reduserast. Har du ein god idé som kan hjelpe til på vegen? Søk midlar frå UiB sitt klimafond. Husk søknadsfrist 13. mai.

Koronapandemien
Illustrasjon korona

Koronaviruset – informasjon til studenter og ansatte

Universitetet i Bergens sentrale informasjonssted om koronaviruset.