Hjem
Institutt for politikk og forvaltning

Nyhetsarkiv for Institutt for politikk og forvaltning

Mange unge gutter stemte på Høyre og Frp ved forrige valg. Valgforsker ved UiB, Jana Birke Belschner, mener ikke det betyr at et stort ideologisk skifte er i emning blant de unge.
Institutt for politikk og forvaltning har gleden av å presentere den årlige March / Olsen Honorary Lecture, med Professor Kerstin Sahlin som vår æresgjest og foredragsholder. Temaet for forelesningen er "The Institutional Ambiguity of Universities."
Postdoktor Juliana Tappe Ortiz og førsteamanuensis Corentin Poyet deltok forrige uke under den "6th international week" ved det katolske universitetet i Lille, Frankrike.
Fagansvarlige Lise Rykkja og Jill Loga ønsket det første kullet med ledere fra departementene og underliggende enheter velkommen til Bergen og til det statsvitenskapelige kurset i gjenstridige problem, samspill og samordning i offentlig sektor.
Artikkelen "Value Conflicts Revisited: Muslims, Gender Equality, and Gestures of Respect", publisert i British Journal of Political Science, baseres på studie av inkludering av muslimer i liberale demokratier. I lys av verdikonflikt, hvordan skal muslimske minoriteter inkluderes i liberale demokratier?
Som en del av prosjektet Breaking Bad Understanding Backlash to Democracy in Africa publiserte Lise Rakner sammen med Marja Hinfelaar , Sishuwa Sishuwa og Nic van de Walle (2023) en artikkel i en spesialutgave av Journal of Eastern African Studies.
Sammen med Odd Helge Fjeldstad (CMI) har Lise Rakner publisert et bokkapittel i en fersk publikasjon fra Oxford University Press.
Instituttets første førsteamanuensis i innstegsstilling – Esther Song – starta i januar i år. Ho skal forske på og undervise om Kinas rolle som global aktør og kinesisk politikk.