Det psykologiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det psykologiske fakultet

Det finnes flere venstrehendte blant schizofrene enn ellers i befolkningen. Hjerneforsker tror dette skyldes felles gener mellom håndpreferanse og sykdommen.
UiB-psykologer kurerer tvangslidelser på fire dager. Utenlandske psykologer ser nå til Bergen for å hjelpe sine pasienter.
Ledere som lar ting skure kan føre til mer mobbing på arbeidsplassen enn destruktive ledere.
Ny forskning fra BLI spiller inn i debatten om kvalitet i barneverntjenesten. I en spørreundersøkelse blant 390 ansatte i kommunalt barnevern har Anette Christine Iversen og Kåre Heggen undersøkt hvilke kilder til kunnskap sosialarbeidere opplyser at de bruker i det daglige, og om det er sammenhenger mellom dette og utdanning, erfaring og stilling.