Det psykologiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det psykologiske fakultet

Hvordan kan man utvikle et bedre opplæringstilbud til barn som har behov for ekstra støtte? UiB er med i et nytt senter som skal finne forskningsbaserte svar.
Ved Senter for krisepsykologi har vi oversatt et spørreskjema som kartlegger folks tanker om døden fra engelsk. Vi søker deg som kan gi oss tilbakemelding på spørreskjemaet!
Ifølge en ny UiB-studie har én av tre foreldre som mistet et barn på Utøya fortsatt så sterke sorgreaksjoner at det preger dem i hverdagen.
Pandemisenteret inviterer til tidenes første nasjonale studentkonferanse onsdag 27. oktober. På programmet står blant annet markering av ett år med Pandemisenter, utspørring mellom skoleelever og forskere og presentasjon av studentoppgaver.
– Mange har vært under høy stressbelastning og kan få en reaksjon når smittevernrestriksjonene letter, sier krisepsykolog Atle Dyregrov.
Ph.D-stipendiat Vilde Brecke er førsteforfatter på artikkelen "Diffusion Tensor Imaging Before and 3 Months after Concentrated Exposure Response Prevention in Obsessive-compulsive Disorder".
Vi gratulerer førsteamanuensis Olga Therese Ousdal med Marie Spångberg-prisen for 2020 for MRI-studien av overlevende etter Utøya.