Hjem
Det psykologiske fakultet
Tips fra en mentor

10 tips om det sosiale

Alexander: "Jeg har lært mer enn jeg noensinne hadde gjort på grunn av det sosiale fellesskapet jeg har fått gjennom studentorganisasjonene " Under finner du ti tips til hvordan du også kan få deg venner i studietiden

Alex mentor
Foto/ill.:
UiB

Hovedinnhold


Tips 2 av 50: Et godt faglig nettverk er en ekstra ressurs

Det å etablere et godt sosialt nettverk på studiet kan fungere som en ekstra ressurs i studietiden. Mange studenter får et godt utbytte av å ha faglige diskusjoner med andre studenter, samtidig som du også har noen å jobbe sammen med og spørre om hjelp. 

I mentorordningen legger vi grunnlaget for at du kan finne andre medstudenter og kanskje også studievenner. 

Tips 17 av 50: Få venner, også etter fadderuken

I forbindelse med studiestart blir det arrangert fadderuke som har som formål å losje dere studenter inn i en sosial studenttilværelse. Det er likevel mange muligheter til å få fler og nye venner også etter denne uken. Mange har et godt utbytte av å delta i studentorganisasjoner, seminarer, mentormøter og sosiale arrangementer. Det er ikke farlig å dra på dette alene og det vil alltid være noen som gjør det samme som deg. Disse settingene er laget for at du skal bli kjent med fler!

Tips 32 av 50: Møt nye venner over en kaffe i kantina! 

I andreetasjen på fakultetet finner du kantina. Her serveres enkel mat, drikke og kaffe. Dette er et fint samlingspunkt der du fort kommer i snakk med medstudentene dine. På våren og sommeren kan du til og med sitte ute i bakhagen/på takterrassen og nyte solen! 

Tips 33 av 50:  Gå på konsert og få nye venner! 

“Hulen” er et av de eldste konsertstedene i Nord-Europa! Det interessante lokalet holder ofte konserter med både kjente og mindre kjente musikere. Enten du går dit for å lytte til musikk eller melder deg som en av de frivillige som driver stedet - så er dette et supert sted å møte nye mennesker med samme kjærlighet til musikken som det du har! 

Tips 34 av 50: Kos deg under UKEN! 

UKEN i Bergen er en  stor, studentdreven festival. Den arrangeres hvert partallsår av over 1000 frivillige studenter. 17 dager til ende blir fylt med alt fra revy, konserter, aulashow, verdensrekordforsøk, vennehelg og mye mer. Her kan du oppleve mye fint med venner du allerede har etablert - og raskt møte nye! 

Tips 35 av 50: Tør i ta initiativ! 

Som ny student er de aller fleste interessert i å bli kjent med nye mennesker og etablere nye, gode vennskap. Hvis det er noe du ønsker å gjøre eller kanskje du arrangerer noe? Tør å ta initiativ og inviter en medstudent du kanskje ikke kjenner så godt! 

Tips 36 av 50: Sett deg ved siden av en ny person i forelesning..

..og tør å si noe! Ofte skal det ikke mer til før man har et nytt bekjentskap og et nytt kjent fjes på fakultetet. Kanskje utvikler det seg til et vennskap også? Bryt isen og watch the magic happen.

Tips 39 av 50: Start din egen studentorganisasjon! 

Hvis du skulle oppleve at du ikke finner den rette studentorganisasjonen for deg, men har en idé om hva det skulle vært, så står du helt fritt til å starte din egen! Kanskje er dere en liten gjeng som har samme idé eller interesse? Gå gjerne sammen om dette - det er kanskje litt mye jobb, men det blir uten tvil sosialt, og du møter garantert mange nye studenter! 

Tips 40 av 50: Delta i fadderuken! 

Fadderuken er en fin måte å bli kjent med medstudentene dine. De som er på faddergruppe sammen, vil også havne på samme mentorgruppe! Så bekjentskapene du får i fadderuken tar du med deg videre inn i semesteret og i mentorordningen som vil være en god arena for å la vennskap utvikle seg! 

Tips 41 av 50: Bli med å spill kanonball! 

Hver torsdag kan alle studenter ved det psykologiske fakultet møte opp på kanonballtrening! Her er det ingen påmelding. Det er bare å møte opp og bli med, enten alene - eller sammen med noen. Uansett vil du nok få det kjempegøy og møte masse nye mennesker!