Hjem
Det psykologiske fakultet
Tips fra en mentor

10 tips om campus

Jonas: "Det tok litt tid før jeg skjønte det, men universitetet er så mye mer enn bare lesesalen!" Under kan du lese gode tips om campus

Jonas mentor
Foto/ill.:
UiB

Hovedinnhold

Tips 5 av 50: Husk studentbeviset! 

I løpet av den første uken din som student får du et studentbevis! Dette legges til listen du må huske å ta med deg når du går ut døren: nøkler, mobil, bankkort - og studentbeviset! Studentbeviset ditt gjør at du har tilgang til fakultetet, grupperom og printeren. Du kan også bruke det for å få studentrabatter! 

Tips 6 av 50: Utnytt et sentralt campus! 

Det psykologisk fakultet ligger midt i sentrum av Bergen! Dette kan utnyttes til det fulle. Her kan du ta en pause i lesingen og både gjøre raske ærender, gå en koselig tur rundt lille lungegårdsvann eller gå på kafé med en venn. 

Tips 19 av 50: det er lov å gjøre feil!

Selv om det kan oppleves som mange frister, datoer og sidetall å holde styr på som student er det også lov å gjøre feil. Fakultetet har gode studieveiledere og andre som kan hjelpe deg. Er du i tvil på hva du skal gjøre dersom uhellet har oppstått kan du ta kontakt med din mentor, infosenteret eller direkte til studieveileder - avhengig av hva problemet er. 

Tips 20 av 50: book rom på fakultet for gruppearbeid

Etterhvert som du danner deg et faglignettverk kan det være fruktbart å møtes i grupper for fagligediskusjoner eller arbeid med oppgaver. Dere kan enkelt booke rom for slike møter i timeplanleggeren til universitetet. Her kan dere se oversikt over ledige rom i ønskelige tidspunkt eller når bestemte rom er booket. Timeplanleggeren finner dere her, og dersom du er usikker på hvordan du skal bruke verktøyet kan du spørre din mentor. 

Tips 27 av 50: Tør å ta plass! 

Det er ikke bare ditt eget fakultet du kan bruke for å lese. Ta gjerne plass på andre fakulteter, eller på bibliotekene rundt om i byen. Spør gjerne mentoren din om mer tips til hvor du kan lese eller oppholde deg! 

Tips 28 av 50: Det kan lønne seg å være på fakultetet! 

Det er ofte mye gøy som skjer på fakultetet. Ofte holder studentorganisasjoner stands og selger vafler, kanskje kantina har fredagspizza - eller kanskje det foregår en bordtennisturnering i kjelleren du kan delta på? På fakultetet henger det også ofte plakater med informasjon om morsomme aktiviteter som skjer i nærmeste fremtid, så det kan også være en god idé for å holde seg oppdatert. 

Tips 38 av 50:  Bruk mazemap for å komme deg rundt! 

Ofte har man forelesninger og seminarer utenfor fakultetet. Hvis du er i tvil om hvor du skal så har UiB et eget kart med detaljerte vei- og rombeskrivelser som er svært nyttige. Du kan også spørre mentoren din om han kan hjelpe deg på veien. 

Tips 42 av 50: Det er lov å Si Fra! 

UiB og fakultetet skal være et trygt sted for deg som student. Hos oss er det lov å si fra om smått og stort - om det er noe som ikke fungerer, om du opplever noe ubehagelig eller om du ser noe som bekymrer deg. Ved å bruke Si Fra - systemet kan du gjøre dette på en enkel måte. Spør gjerne mentoren din om du trenger hjelp til dette!

Tips 48 av 50: Hjelpen er aldri langt unna! 

Ingen spørsmål er dumme - men alle har svar. På fakultetet finner du et lett tilgjengelig informasjonssenter. Her vil trivelige ansatte hjelpe deg så godt de kan. Du kan også ringe dem eller sende mail gjennom noe vi kaller UiB Hjelp. Spør gjerne mentoren din hvor du skal henvende deg, om du er i tvil! 

Tips 49 av 50: Ta i bruk fakultetets egen bar! 

Det psykologiske fakultet har en helt egen bar - denne heter Kurerbar og ligger vegg i vegg med lesesalen. Her er det supert å lese med venner på dagtid og ta en øl eller spille brettspill eller mario kart på kveldstid. Du kan også gå på foredrag, quiz og lignende - når dette arrangeres. Kurerbar drives av frivillige studenter og er et godt sted å treffe både gamle og nye studievenner!