Hjem
Realfag – et smart sted å begynne
#RealfagUiB

Hans Kristian studerer geovitenskap

Hans Kristian Haraldseth studerer geovitenskap ved Universitetet i Bergen. Les mer om hvordan det er å studere realfag hos oss!

Hans Kristian Haraldseth
Foto/ill.:
Privat

Hovedinnhold

Hvorfor valgte du å studere Geovitenskap?

– Jeg var veldig usikker på hva jeg ville studere, og er fremdeles usikker på hva jeg vil i fremtiden. Når jeg skulle søke så tok jeg rett og slett utgangspunkt i mine fag på videregående som jeg trivdes med, samtidig som jeg prøvde å tenke på hva som kunne være viktig for fremtiden. Siden jeg var usikker så ville jeg ikke starte på et for langt studieprogram (integrert master), så dermed var bachelorprogrammet i Geovitenskap helt perfekt!

Fortell oss tre ting om hva som gjør at du trives på studiet ditt og ved UiB?

– Fremtidsrettede og spennende fag. Godt arbeidsmiljø. Trivelige medstudenter.

Hvordan var det første halve året ditt som student på realfag ved UiB?

– Det var veldig tungt. Jeg satt lista meget høyt fordi jeg var redd for å mislykkes i fagene. Det resulterte i gode karakterer, men også i ett utslitt hode og en forvirret kropp. Det er svært vanskelig å finne balansen mellom for høye/for lave forventninger til seg selv, og dette er noe jeg fremdeles jobber mye med. 

Er det noe du har opplevd på studiet ditt som du ikke visste om fra før? 

– Innledningsvis ble jeg positivt overrasket over studentmiljøet i Bergen generelt, og at det er veldig fint å være student her. Fraværet av et normalt studentmiljø, etter Corona'n traff for fullt, har virkelig satt sine spor, men jeg håper virkelig vi er tilbake til en normal hverdag så fort som mulig!