Hjem
Institutt for sammenliknende politikk
Studiestart

Forventningsfull sampolstart

Onsdag 16. august inviterte Institutt for sammenliknende politikk de nye førsteårsstudentene ved Europastudier og sampol til fagdag, som en del av semesterstartuken.

Instituttleder og nye studenter.
Fullsatt lunsjrom på Institutt for sammenliknende politikk.

Hovedinnhold

Historie og flaggquiz

Instituttleder Jan Oskar Engene ønsket de ferske studentene velkommen med en oversikt over instituttets historie, og en omvisning av instituttets mange plakater de ansatte har tatt med seg fra sine reiser rundt omkring i verden. Studentene ble også introdusert for instituttets fagmiljø. De ansatte har bakgrunn fra 12 forskjellige land, noe som ga grunnlag for en flaggquiz. Instituttlederen var imponert over de nye studentenes kunnskaper, som gjettet rett på både Kosovo, Makedonia og Kenya. Alle studentene ble også tildelt rollen som statssjef for en stat. Studentene oppfordres til å bli kjent med sin stat, og kan bli utfordret på seminarer og forelesninger til å presentere sin stat.

Fra Austevoll til Lisboa

Etter instituttlederens introduksjon, ble studentene invitert på lunsj og ble introdusert for ulike muligheter de kan benytte seg av senere i studieløpet. Maia Jacobsen delte sine erfaringer som utvekslingsstudent i Lisboa, og fortalte at erfaringen som hun anbefaler de nye studentene varmt lærte henne mye om å klare seg selv ute i verden, og ga henne erfaringer som hun nå har fått nytte av i sin nye praktikantstilling gjennom blant annet språkkunnskaper. Sanna Wiik og Kristine Opheim delte sine erfaringer fra sammenliknende politikks praksisfag, hvor de jobbet i henholdsvis Austevoll kommune og Bergen kommunes avdeling for helse og omsorg. Wiik delte erfaringer om arbeidsoppgaver som spant fra å finne nye plasser for bobilparkering, til å representere Austevoll kommune ved store konferanser. Opheims erfaringer gjorde henne bestemt på at hun ville forske på barnevern, noe som resulterte i at hun nå har begynt på en mastergrad i administrasjons- og organisasjonsvitenskap. Studentene ble også introdusert for instituttets forskjellige forskningsgrupper, og stipendiat Jana Belschner fortalte om sin forskning rundt kvinner og unges politiske representasjon.

En god start

Nicolai Myklebust, Andreas Vindenes og Tora Aarre Seip var tre av de nye studentene som deltok på fagdagen. Selv om det er mye å sette seg inn i som ny student den første uken av semesteret, hadde alle tre hatt en fin studiestart. I bunken av studieprogrammer å velge mellom, trakk de frem sammenliknende politikks komparative og brede vinkling, samt spennende innhold som grunner til hvorfor de valgte akkurat sampol. De tre ferske studentene er interessert i alt fra amerikansk politikk til debatten om ytringsfrihet og øst / vest-problematikk. Drømmejobbene etter endt grad, er blant annet å jobbe på ambassade, i FN, og å jobbe som journalist med god kunnskap om politiske systemer. Men Tora konkluderer med at hun i første omgang forventer å få mye spennende og interessant ut av det som nå venter.